knoflook extract

Iedereen vind het heerlijk, lekker uit eten, luxe lunches of gewoon lekker een snackje met een lekker wijntje of andere lekkere zonnige drank. Heerlijk even niks aan het hoofd hebben, lekker in de zon bijpraten met iemand die je al een tijd niet meer gezien hebt, een zaken lunch of gewoon lekker in je eentje, omdat je de rest beu bent. Dan kom je daarna weer lekker op je werk aan om met frisse moed de rest van de dag uit te werken…..

…met een knoflook kegel van al dat lekkere mediterrane brood en lekkers wat je hebt gegeten op die lunch. Daar zit niemand op te wachten. Maar weet men wel dat knoflook echt een powerfood is, dat bij voorkeur elke dag een beetje gegeten moet worden?

Tenen eten

Elke dag een teen knoflook, bevordert heel veel in het menselijk lichaam. Zo bevordert het bijvoorbeeld de spijsvertering, gaat het kwalen tegen en zorgt voor een betere darmflora.
Knoflook werkt antibacterieel en antiviraal. Dit houdt in dat je bij een gezonde dosis van deze stinkerd, minder snel ziek wordt of verkoudheden op loopt. Sterker nog, regelmatig knoflook eten kan de duur van verkoudheid met wel 60% verminderen! Het is dus meer dan perfect om de dokter op afstand te houden en gezonder door het leven te gaan. Althans.. het houdt de dokter voor de kleinere kwalen op afstand. Knoflook houdt geen gebroken arm tegen natuurlijk. Waarom dan elke dag een teen knoflook eten? Omdat daar de benodigde hoeveelheid aan stoffen inzitten.

Wat zit er dan in knoflook?

28 gram aan knoflook bevat voor je dagelijkse behoefte 23% Mangaan, 17% Vitamine B6, 15% vitamine C, 6% Selenium en 1 gram vezels. Verder zit er nog Kalium, IJzer, Fosfor, Koper en Calcium in en dat alles met maar 9gr. Koolhydraten. De naam powerfood heeft hij dus echt verdiend door heel veel power te leveren aan het lichaam en er maar heel weinig voor terug te vragen. In totaal zit 28 gram rond de 40 calorieën. Technisch gezien zou je dus maar een anderhalve bol knoflook per dag nodig hebben om alle nodige vitamines te krijgen, maar je overburen zullen door de stank gaan verhuizen.

Wel het goede, niet het slechte

Knoflook is al bekend als voedsel vanaf dat de Pyramides gebouwd werden. Er zijn tekeningen en manuscripten dat men knoflook at ten tijde van korte pauzes of rust momenten in de bouw van deze. Het is dus ook vanzelfsprekend dat men ook al op zoek is naar een oplossing voor de penetrante geur die deze gezonde lekkernij met zich meebrengt. Het heeft wel enige tijd geduurd, maar er zijn nu verschillende fabrikanten van knoflook extract of supplementen die wel al het goede van knoflook geven maar niet de geuren. Daarnaast is het voor veel mensen ook makkelijker om knoflook extract in te nemen op drukke tijden, bijvoorbeeld tijdens een lunch of ontbijt.

Knoflook extract is geheel geur en smaakvrij, dus zorg dat als je het eet, je er altijd eentje op zak hebt, zodat je op elk gewenst moment aan je dagelijkse hoeveelheid kan voldoen, zonder alles bij elkaar te stinken.

Conclusie

Deze dagen is er geen enkele manier die men kan vinden om niet gezonder door het leven te gaan. Niet dat een knoflook extract alles oplost behalve de oorlogen, maar het is zeker een goede stap de goede richting in. Het innemen van een extract of supplement is geen taboe meer, dus ook daar hoef je je niet meer voor te schamen. Wel kun je genieten van al het goede dat knoflook met zich mee brengt en degene die je nu raar aan staan te kijken dat je die “dingen” eet, kun je straks uitlachen omdat jij veel minder en minder lang ziek bent, je lichaam beter aanvoelt en je sneller je krant moet lezen op he toilet. Kortom. Knoflook is echt een powerfood dat nog steeds als supplement in vele meer huishoudens terug moet komen. Een beter leven begint niet bij jezelf maar bij knoflook.

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws