like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Komt de doorbraak in vrije energie er aan?

Van: op 7 september 2013

vrije energieVorige week gaven we een korte introductie over vrije energie en gaven al een voorschotje op nieuwe ontwikkelingen. Nu publiceren we een verslag van Dick Korf, die zelf getuige zegt te zijn van een demonstratie van een solid state unit die stroom produceert zonder aantoonbare input.

Dick: “Het is nu ca 2 maand geleden dat ik uitgenodigd werd om in Stuttgart een nieuwe Solid State unit (een apparaat zonder bewegende delen) te gaan bekijken. Samen met een collega (Eric Nuver) zijn we daar geweest en konden onze ogen niet geloven. De getoonde unit (zie foto) was aan het 3-fasennet gekoppeld en op het moment dat er ook 2 lampen met het net verbonden waren van samen ca 1700Watt werd er nagenoeg geen stroom verbruikt, d.w.z. dat de kWh-meter stil stond! Toen echter de lampen uitgeschakeld werden zagen we dat er ca 1700 Watt teruggepompt werd in het net! We zagen niet alleen de opgestelde kWh meter terugdraaien maar ook de kWh meter in de centrale meterkast draaide toen de andere kant op!”

De unit bestaat uit een transformator die op een bepaalde manier gewikkeld is en van heel speciaal transformatorblik is opgebouwd. Door middel van condensatoren wordt een resonantieveld opgewekt in een van de fasen waardoor er blijkbaar extra energie uit het “kwantumveld” wordt aangetrokken. “Men had de beste Fluke-meters aangesloten waardoor je exact de stroom, de spanning, vermogen, de faseverschuiving i.v.m. blindstroom, enzovoort direct kon volgen. Wij waren perplex! Wat is dit, hoe kan dit?”

“2 weken geleden zijn we er nogmaals geweest. Helaas konden we niet die extra testen doen die we wilden doen maar wel hebben we ook de andere ontwikkelingen gezien waar men heel hard aan werkt. Zo is er een unit in ontwikkeling die op het 1-fase net aangesloten kan worden. Ook was er een prototype te zien van een zogenaamde autonome unit die dus los van het net energie kan produceren. Men is ook bezig een zeer compacte 1kW-hoog frequente unit te ontwikkelen en een unit die geschikt zou zijn voor mobiele toepassingen. Deze zijn allemaal nog in ontwikkeling maar de besproken z.g. 2kW unit (nu nog 1,7kW maar in de toekomst waarschijnlijk 2kW) die is al min of meer productierijp!”

“Solid state is een ideale Vrije Energieoplossing omdat er geen bewegende delen aan zitten, dus geen slijtage (en dus bijna onbeperkte levensduur), hij is nagenoeg geluidloos, compact en past in elke meterkast. De besproken unit is robuust, er kan weinig aan stuk gaan, kan niet overbelast worden want hij hangt direct en constant aan het 3-fasennet. Met andere woorden: stekker in het stopcontact en daar gaat’ie.”

Zelf stroom produceren met een vrije energie unit is aan de zelfde regels gebonden als andere opwekkers, zoals zonnepanelen. De regels zijn nu zo dat iedereen tot aan zijn eigen verbruik mag salderen, dus de opgewekte stroom mag aftrekken van het eigen verbruik tegen de zelfde prijs. Voor alles wat je meer produceert krijg je een lager bedrag, in overleg met het energiebedrijf.

Stichting FreeEnergy4All kan mogelijk een licentie kopen voor Nederland. Daarvoor zijn een aantal miljoenen nodig, zegt Dick Korf. Hij werkt al aan een plan en is ook nog op zoek naar mensen die graag mee willen investeren, waarbij het gaat om substantiële bijdragen van minimaal  €500.000,- . Wie dat nog in de kast heeft liggen kan zich melden via [email protected].

De genoemde bedragen en berekeningen zijn een voorlopige schatting, zegt Korf, die in ieder geval nog een aanvullende proef wil doen die 100% zekerheid biedt op het functioneren van het apparaat. We melden ons weer als er een verslag van die proeven voorhanden is.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Inzicht

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. marc de ruijter schreef:

  Henk, dat is helaas een iets te simpele ‘test’.
  Wetenschappelijker is het om een ‘dergelijk apparaat’ in de entreehal van de TU Delft te zetten 🙂 Die jongens gaan (hopelijk) met degelijk geijkte en gecalibreerde meetapparatuur aan de slag en dan kom je in de buurt van een bewijs.
  De media heeft daat niets mee van doen, die maken hooguit een oncontroleerbare momentopname.
  Zou toch leuk zijn, vrije energie, goed concept!

 2. Henk Daalder Windparken Wiki schreef:

  Er is een simpele test voor dit soort apparaten.
  Zet ze publiek, permanent aan en laat ze aantoonbaar en zonder externe voeding energie leveren.

  Dus dit apparaat zet je op een geïsoleerde en transparante tafel en je laat het een flinke schijnwerper voeden. Zet er desnoods een doorzichtige doos omheen, of een kooi, anders wordt het te warm van binnen.

  Na een week komen de media echt wel kijken hoe het kan dat de lamp blijft branden.

  dat is de test die met elk van dit soort apparaten gedaan moet worden.

 3. A W Reijersen van Buuren schreef:

  De USA heeft al sinds ongeveer 1960 nulpuntenergie-apparaten die elk 300 Watt leveren. (Bron: Lt Col P J Corso die ook namens zijn vriend generaal Arthur Trudeau sprak.)

  Zelf heb ik bij toeval iets gevonden ivm nulpuntenergie waarna ik actief onderzoek naar nulpuntenergie begon te doen. Metalen leveren wel degelijk stroom, wisselstroom, maar daar zijn apparaatjes voor nodig, die zelf te maken zijn, en een Euro of zo kosten. Zo’n apparaatje werkt als een katalysator maar het is geen katalysator. Je moet er wel wat voor doen en daar word je moe van en dat willen mensen tegenwoordig niet meer. Nu ben ik aan het zoeken naar de zwakke plekken in metalen enzovoort.

  Soms maak ik constructies die batterijen die in de buurt aanwezig zijn compleet leeg zuigen en er zijn veel verhalen over mensen die UFO’s filmen en dan plotseling batterijen hebben die leeg zijn.

  Zulk soort onderzoek is niet ongevaarlijk!

  Ik hou gratis de politiek in den Haag en wat mensen van universiteiten op de hoogte van mijn onderzoekjes.

 4. arthur voogd schreef:

  Blijkbaar levert het apparaat 1700 watt. Mooi.
  Kunnen jullie uitleggen waar die aan werden onttrokken en wat het rendement is ? zo niet waarom behoud van energie hier blijkbaar niet geldt. klinkt anders als gewone oplichting.

 5. Victor Luijtjes schreef:

  In het verleden ben ik al vaak blij gemaakt met de belofte van een vrije energie motor. Ik volg Dick Korf ook al een tijdje, maar tot op heden is het liedje iedere keer het zelfde. Iets gevonden (bijna maar nog niet helemaal) en mensen kunnen zich er op in tekenen om geld bijeen te rapen om het hier enz. Tot op heden, en we zitten nu zo’n 5 jaar later is het met geen enkel prototype ooit wat geworden. En het geld dat Dick bij elkaar sprokkel? Minimaal 5 ton? Je moet het zelf weten, maar ik kan het je niet aan raden…

  Ik vind het dan ook gewaagd om er hier aandacht aan te besteden. Ik heb al heel wat mensen die enthousiast bezig zijn met hernieuwbare energie tijdelijk een switch zien maken naar de vrije energie om daarna van een koude kermis thuis te komen. Zonde van al die tijd en inzet die we op andere vlakken hard nodig hebben.

  Ik zou vrije energie helemaal vergeten. Zonnepanelen doen het, windmolens en al die andere vormen die zich al bewezen hebben. Laten we ons daar op concentreren en ons niet afleiden. Mocht het ooit eens iets worden dan kan je het in de toekomst vanzelf in de winkel kopen net als panelen. Heb je een half miljoen of meer ter beschikking? Investeer het in duurzame energie en laat vrije energie voor wat het is.

 6. marc de ruijter schreef:

  Geweldig!

  Welke test willen jullie nog doen?
  Waarom kon dat niet doorgaan?
  Wanneer kan die test wel doorgaan?

  /me zit op het puntje van me stoel 🙂