like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Leger des Heils opent eerste ReShare winkel in Groningen

Van: op 26 maart 2014

kledingOp dinsdag 18 maart is het eerste filiaal van de Leger des Heils ReShare Store geopend. De winkel is gevestigd in Groningen (Westerkade 8) en verkoopt tweedehands kleding voor mensen met een smalle beurs. Het is een eigentijdse winkel dicht bij het hart van het Leger des Heils. Sociale prijzen, een luisterend oor en bovendien een werkplek voor vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De nieuwe winkel is onderdeel van een langdurige pilot. Operationeel directeur ReShare, Simon Smedinga: “We kijken in Groningen of de ideeën die wij hebben voor tweedehands kledingwinkels ook echt werken. We gaan tweedehands kleding verkopen, met prijzen die je bij zo’n winkel verwacht. De doelgroep: mensen met een smalle beurs. Omdat Groningen een universiteitsstad is, hopen we dat we ook studenten kunnen trekken omdat zij over het algemeen niet veel te besteden hebben.”

Honderd procent Leger des Heils

Het bijzondere aan de nieuwe winkel is volgens Smedinga dat het een honderd procent Leger des Heils winkel is. “Wij steken niet onder stoelen of banken dat wij het Leger des Heils zijn. Als iemand de winkel binnenstapt, moet dat meteen duidelijk zijn. In de hele inrichting, tot aan de kassa toe. De prijzen zijn laag, ook voor tweedehands merkkleding. Niemand mag de winkel voorbij lopen met het idee ‘dit is te duur voor mij’. Maar het mag geen onverzorgde winkel zijn, waar je liever niet gezien wilt worden. Ook onze doelgroep wil wel eens lekker winkelen. Dat betekent een frisse winkel, sociaal personeel en geen 'plastic afhaalzakje’ voor je nieuwe aanwinst.

Social return in de winkel 

In de winkel is ook een herstel-/naaiatelier gepland waarbij de afdeling Welzijns&Gezondheidszorg een rol gaat spelen. Directeur Elzo Edens: “Onze missie blijft om mensen weer aan het werk te helpen. Dat doen we in ons Work Center waar we mensen de kans bieden om weer een dag- en werkritme op te doen zodat ze uiteindelijk de weg naar de arbeidsmarkt (terug)vinden. Een onderdeel van dat Work Center is een naaiatelier waar zo’n tien mensen bezig zijn. Dat integreren we in de ReShare Store. Je kunt dus niet alleen kleding kopen, maar ook kleding laten vermaken of herstellen in de winkel. Een win-win situatie voor alle partijen. Voor de klant, voor de ReShare Store en voor onze cliënten die daarmee tussen de vier muren van het Work Center naar een goede locatie in het centrum van Groningen gaan om daar hun werk te doen.”

Kleding doneren in de winkel

Kleding biedt kansen. Het helpt ouders en kinderen die in de kou staan. Het dient het milieu, omdat we grondstoffen hergebruiken. En het is een ontmoetingsplaats voor verschillende lagen van de bevolking. Tijdens openingstijden kunnen bezoekers ook kleding doneren in de winkel en zodoende bijdragen aan het goede doel.

Adres
Westerkade 8, Groningen

Openingstijden
Di/woe/vrij: 10u-18u
Do: 10u-21u
Za: 10u-17u

Lees meer over: , , ,

Meer artikelen uit de categorie: Groningen, Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws