like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Met stadslandbouw de zomer door, Zwolle laat zien hoe

Van: op 27 mei 2018

stadslanderijen zwolle van vlisteren

Je eigen regio van lokaal voedsel voorzien is een hele logistieke klus. En al helemaal in de vakantieperiode, wanneer veel vaste klanten er even niet zijn. In Zwolle vangen ze dat op door belangstellenden juist in de vakantietijd een proefpakket te bieden.  De Zwolse Stadslanderijen lanceren hun zomerproef: 14 weken lang biologisch eten van lokale en regionale bodem. Van boeren met hart voor land en dieren. De zomerproef start 8 juni en loopt tot 1 september. Belangstellenden kunnen zich nu aanmelden.

Het afgelopen jaar heeft de Zwolse Stadslanderijen besteed aan het steeds verder professionaliseren en testen van logistiek en levering. Want hoe krijg je wekelijks verse groenten, vlees, zuivel en kaas van verschillende boeren uit Zwolle en Ommeland bezorgd bij de mensen thuis? De mogelijkheden worden steeds uitgebreider en deze zomer is ook rekening gehouden met de gezinnen die op vakantie willen gaan. Deze zomer worden voor het eerst ook barbecue-pakketten, eieren, biologische volle yoghurt van lokale bodem en shoarmavlees van eigen schapen aangeboden.

 

Aanmelden tot 29 mei

Zwollenaren die (h)eerlijk biologisch willen eten kunnen zich tot dinsdag 29 mei opgeven voor de zomerproef. Dat kan via de website www.stadslanderijen.nl.  Hier kunnen geïnteresseerden vrijblijvend klikken en combineren in het aanmeldformulier om te verkennen op welke prijs ze uitkomen voor hun wekelijkse versboodschappen en wat Stadslanderijen hen kan bieden.

 

Nieuwe partner De Kas van Kaat

Zwolle krijgt er een prachtige nieuwe biologische plek bij, namelijk de Kas van Kaat, gelegen in de Zwolse stadsrand aan de Herfterlaan 2a (voormalige Wezo-locatie). Je kunt er heerlijk smullen van producten van eigen land en je kunt wandelen door het nieuw aangelegde park. Op 26 mei gaan ze open! Het mooie is dat daar mensen gaan werken met afstand tot de arbeidsmarkt die de Stadslanderijen gaan helpen om de biologische producten in te pakken en te verwerken tot soepen, verse salades et cetera. Stadslanderijen gaat deze zomerproef een aantal inpakrondes testen met de Kas van Kaat en ze worden ook het vijfde afhaalpunt. Door mee te doen met de zomerproef, helpen Zwollenaren ook dit mooie initiatief verder.

www.stadslanderijen.nl

 

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws, Overijssel

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!