like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

RotterZwam gaat crowdfunden

Van: op 25 februari 2014

rotterzwam“Van afval reductie naar voedsel productie”, daar draait het om bij RotterZwam. RotterZwam produceert lokale eetbare paddenstoelen (oesterzwammen) door ze op lokaal afval te produceren. Het afgelopen jaar heft het team een succesvolle start gemaakt. Ze zijn klaar om de volgende stap te zetten en door te groeien. De financiering daarvoor zoeken ze met crowdfunding.

Wist je dat de gemiddelde Rotterdammert 3,2 bakkie pleur per dag drinkt? Dat is al snel 6 miljoen kilo koffie per jaar. Dat zijn 550.000 emmers koffiedik die een stapel van 187 km hoog vormen. Dat is 1.000 keer de Euromast op elkaar. Van elke koffieboon belandt slechts 0.2% in je kopje. De overige 99,8% wordt weggegooid. Op dit afval groeit RotterZwam oesterzwammen in het Tropicana.

Van deze oesterzwammen zijn de eerste pizza's, sandwiches, broodjes en zelfs kroketten gemaakt door Old Scuola en Restaurant De Jong, en - met smaak - geproefd. Klanten  staan te popelen om nieuwe paddestoelen.

Met de middelen die RotterZwam nu ter beschikking heeft, kunnen 5 kilo oesterzwammen per week worden geproduceerd. Om onze productie te verhogen hebben is er in de eerste plaats een mengmachine nodig. Ook is het nodig om meer kweekruimtes in te richten. Om de zwammen goed te laten groeien is het van belang het klimaat in de ruimtes te regelen, hiervoor is een ventilatiesysteem, luchtfiltering en een klimaatinstallatie nodig.

Met deze aanpassingen kan de productie naar 50 kilo per week toenemen. Daarvoor is € 20.000 nodig.

RotterZwam biedt super leuke typisch Rotterdamse tegenprestaties in ruil voor een bijdrage. Wat dacht je van een rondleiding door onze kwekerij in Tropicana, zelf zwammen plukken en die vervolgen meenemen naar restaurant Memory Lane. Daar worden je zwammen omgetoverd tot een heerlijk drie gangen menu. En dat met wijnarrangement, aperitief en koffie na!

Maar ook organisaties en bedrijven met een oog voor MVO worden nadrukkelijk bediend. Wat dacht je van RotterZwam als inspirerende spreker, een paddestoelen bitterballen borrel voor 50 personen en of een teamuitje bij RotterZwam.

Ga naar rotterzwam.nl/crowdfunding voor meer informatie of om mee te funden.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws, Zuid-Holland

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws