like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Smartphones gaan steeds langer mee

Van: op 25 april 2018

smartphone

Tegenwoordig heeft vrijwel iedere Nederlander een smartphone. Op steeds jongere leeftijd geven ouders hun kind een mobiele telefoon om bereikbaar te zijn. Maar ook de oudere generatie gaat met hun tijd mee en ruilen hun oude toestel om voor een gloednieuwe smartphone. Door deze digitale verandering zitten we ook steeds vaker en langer op ons toestel. In feite kunnen we haast niet meer zonder.

Dat neemt natuurlijk ook de nodige risico’s met zich mee, want doordat we de smartphone zo vaak gebruiken, bestaat de kans dat deze beschadigd raakt of zelfs kapotgaat. Toch is het lang niet zo erg als voorheen, want de laatste jaren gaan Nederlanders steeds zuiniger om met hun smartphone. Waar blijkt uit dat en wat kan helpen om dit de komende jaren door te zetten?

Vraag Offerte aan

Langere levensduur

Eén van de grootste redenen dat we steeds zuiniger doen met onze smartphones is vanwege de langere levensduur. Ongeacht we steeds actiever gebruik maken van ons toestel, zo lijkt het erop dat fabrikanten er steeds beter in slagen om smartphones beter, sneller en stabieler te maken. Dankzij de nieuwstee technische snufjes, hoogwaardige functionaliteiten en betere behuizingen gaan mobiele telefoons steeds langer mee. Hierdoor is het voor gebruikers dan ook minder noodzakelijk om steeds een nieuwe smartphone aan te schaffen, omdat hun huidige toestel nog prima rendeert.

Gebruikers kiezen voor sim only

In het verlengde daarvan hoeven smartphonegebruikers dan ook niet zo vaak een nieuw abonnement met ‘gratis toestel’ af te sluiten. Providers kloppen bij het einde van een contractperiode aan bij de gebruiker met de vraag of ze hun telefoonabonnement wel of niet willen verlengen. Vaak worden er lucratievere aanbiedingen gedaan waarbij een gloednieuw toestel wordt aangeboden. Maar het komt steeds vaker voor dat gebruikers niet per se een nieuw smartphone hoeven en willen graag hun huidige toestel behouden. Het gevolg is dat deze gebruikers weggaan, niet gaan verlengen en overstappen naar sim only.

Uiteraard is het ook geen eenvoudige opgave om het juiste sim only abonnement te vinden, maar in dat geval is het raadzaam om deze te vergelijken met elkaar. Dit kan onder andere bij een onafhankelijke partij die een vergelijker op hun website hebben. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld de beste sim only abonnementen bij Simonlycheck vinden en deze met elkaar vergelijken. Zulke partijen willen het voor gebruikers mogelijk maken om eerlijk en onafhankelijk een abonnement te kiezen wat bij ze past.

Beschermmiddelen gebruiken

Naast het feit providers er alles aan doen om smartphones duurzamer te maken om de levensduur te verlengen, zo kunnen gebruikers er ook veel aan doen om zuinig met hun smartphone om te gaan. Het merendeel van Nederland beseft dat een mobiele telefoon een kostbaar item is en doen er alles aan om deze zo lang mogelijk schadevrij te houden. Bij de aanschaf van een nieuw toestel wordt ook direct een case of beschermhoesje gekozen die ervoor moet zorgen dat smartphones geen krassen, deuken of andere schade oplopen. Zodoende blijft het toestel nog lang heel en kan deze nog een hele lange tijd mee.

 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws