like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Speciaal voor het verduurzamen van je huis! 

Van: op 27 augustus 2019

groendak greenloans

Heb je plannen om energiezuinige investeringen in je huis te doen? Overweeg dan een speciale lening die hiervoor beschikbaar is: Greenloans van het Nederlands Krediet Collectief. De lening is alleen bedoeld voor energiezuinige investeringen in en rond je woning. Je kunt op deze manier een bedrag tussen de vijf- en vijftig duizend euro lenen.

Speciaal voor mensen die hun woning willen verduurzamen

De groene lening is in het leven geroepen speciaal voor mensen die hun huis willen verduurzamen. Dat kan door de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepompen en spouwmuurisolatie. Op die manier investeer je op duurzame wijze in energiebesparende maatregelen en ben je dus verantwoord bezig. Je energierekening gaat naar beneden en de investeringen zijn bovendien goed voor het milieu. Zonnepanelen zijn een mooi voorbeeld van een dergelijke investering. Je maakt van je dak dan een duurzame energiebron en wekt je eigen energie op. Ook het isoleren van de spouwmuur is zo’n investering waarmee je in het geval van een vrijstaand huis al snel 800 euro per jaar bespaart op de energierekening. Andere voorbeelden zijn zonneboilers en warmtepompen. Het vraagt een investering, maar die verdien je zeker terug.

Niet naar de notaris

Wanneer je een groene lening afsluit hoef je niet naar de notaris en je hebt absolute zekerheid: zekerheid over de rente die je moet betalen, de looptijd van je lening en het maandbedrag dat je betaalt. Bovendien profiteer je van een zeer aantrekkelijke rente. Om voor een dergelijke lening in aanmerking te komen, moet je tussen de 21 en 69 jaar oud zijn. Een andere voorwaarde om voor een groene lening in aanmerking te komen is dat je een koopwoning hebt.

Tussen de vijf en vijftien jaar

De lening heeft een looptijd ergens tussen de vijf of maximaal vijftien jaar. Je kunt extra geld terugbetalen en aflossen, daar moet je dan wel een vergoeding voor betalen. Dat geldt niet als jij je woning van de hand doet en daarom extra geld aflost. Bij overlijden is het aan de erfgenamen de lening terug te betalen. Ook dat kan via de eerder vastgelegde maandbedragen. Ook het aanvragen van deze lening bij het Nederlands Krediet Collectief kan in vier stappen: je vraagt de lening online aan, je krijgt een offerte op maat, zorgt dat de documenten in het bezit komen van het Nederlands Krediet Collectief en vaak staat daarna je geld binnen twee dagen op je rekening.

Meer artikelen uit de categorie: Info