like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

6 tips om duurzaam te verhuizen

Van: op 27 augustus 2019

duurzaam verhuizen

Krijg je het al benauwd zodra je het woord ‘verhuizen’ hoort? Je bent niet de enige. Bij een verhuizing komt vaak best wat stress kijken. We geven je dus ook graag een aantal tips om die verhuizing op een goede, duurzame manier aan te pakken.

1. Schakel een verhuisservice in

Sta je op het punt te verhuizen naar een lastige locatie zoals verhuizen in Amsterdam? Schakel dan een lokale verhuisservice in zoals verhuisservice Amsterdam. Niet alleen zorgen zij ervoor dat je hele verhuizing tot in de puntjes geregeld is: ze doen dit vaak ook nog op een logische en duurzame manier. 

2. Begin op tijd

Of je nu gebruik maakt van een verhuisservice of niet: je zult op tijd moeten beginnen. Maak eventueel een planning om het nog makkelijker te maken en zorg dat je een paar weken van tevoren bijvoorbeeld al op zoek gaat naar de nodige materialen. Hoe dichterbij de verhuizing komt hoe meer je al voor kunt bereiden en in kunt pakken.

3. Houd een notitieboekje op zak

Laat die telefoons en andere energieverbruikende apparaten even links liggen en zorg dat je altijd een notitieboekje op zak hebt. De ideale manier om de nieuwste gedachten of laatste updates even in neer te pennen én perfect om een to-do lijst op bij te houden. 

4. Werk met een systeem

Hoe meer routine jij in je verhuizing brengt, hoe minder tijd en brandstof je zult verspillen. Bereid bijvoorbeeld iedere kamer apart voor op de verhuizing en plaats de dozen op een logische manier en op logische volgorde in de verhuisbus. Voorzie alles van een etiket zodat je precies weet welke spullen je waar terug kunt vinden zonder extra ritjes te hoeven maken. Gebruik je checklist natuurlijk om dingen af te strepen. Heb je de spullen van de slaapkamers in de verhuisbus staan? Streep deze dan van het lijstje af.

5. Kies voor duurzaam verhuismateriaal

Je kunt je verhuismateriaal zo duurzaam mogelijk aanschaffen: gebruik bijvoorbeeld verhuisdozen die je later terug kunt geven aan een verhuisbedrijf. Of gebruik kratten of kunststof dozen die je ook na de verhuizing gewoon nog kunt gebruiken. Ook de vulmiddelen mogen duurzaam zijn of zelfs al binnen handbereik zijn: hand- en theedoeken bijvoorbeeld!

6. Duurzaam schoonmaken

Moet je oude of nieuwe woning tijdens of na de verhuizing schoongemaakt worden? Gebruik dan zoveel mogelijk duurzame schoonmaakmiddelen. Er zijn genoeg leuke ideeën te vinden om met huis, tuin en keukenmiddelen je eigen milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen te maken. 

Meer artikelen uit de categorie: Info