like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Studenten willen geen neoliberale economie meer studeren

Van: op 26 oktober 2013

Studenten economie van de universiteit van Manchester hebben er genoeg van: zij krijgen alleen maar les in traditionele, neoliberale economie. En dat is schadelijk voor het nivo van hun opleiding en hun kansen op een carriere, zeggen ze.

De studenten beroepen zich daarbij op het Charter van het instituut, waarin is opgenomen dat een belangrijk studiedoel is om studenten te leren om onafhankelijk te denken. En dat gebeurt niet als je maar in één denkrichting van een vak wordt onderwezen, die ook nog eens heeft bewezen niet te werken.

Om hun standpunt kracht bij te zetten is er inmiddels een website voor de actie opgezet, waar ook een petitie kan worden ondertekend.

De groep heeft ook al vast een lijst opgesteld van wetenschappers en publicisten van wie ze wel graag willen leren. Wie ook denkt dat het anders moet met onze economie kan alvast over de schouder meelezen.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Internationaal, Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws