like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Voordelig investeren in energiezuinige horeca apparatuur met de Energie Investerings Aftrek

Van: op 13 augustus 2018

horeca keuken sociale ondernemingen
Met de komst van energie labels voor grootkeuken- en horeca apparatuur, is er steeds meer aandacht voor energiezuinige apparatuur. Niet zo heel gek, energiezuinige apparatuur laat de energiekosten namelijk aanzienlijk verlagen. Niet alleen interessant voor het milieu, ook voor de portemonnee. Om het investeren in energiezuinige grootkeukenapparatuur zo aantrekkelijk mogelijk te maken, is de Energie Investerings Aftrek (EIA) in het leven geroepen door de overheid. Dankzij deze regeling kunnen ondernemers flink besparen op de investerings- én energiekosten.

De Energie Investerings Aftrek: een win-win situatie

De Energie Investerings Aftrek (EIA) is een fiscale regeling voor (horeca) ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen. Dankzij de EIA-regeling kunnen ondernemers tot wel 55% van hun investering in energiezuinige apparatuur aftrekken van de fiscale winst. Hierdoor wordt het investeren in energiezuinige apparatuur extra voordelig. Bovendien besparen ondernemers niet alleen op de investeringskosten, ook de energiekosten zullen flink dalen. Een win-win situatie dus! Daarnaast betalen ondernemers minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Investeren in energiezuinige apparatuur was nog nooit zo voordelig.

Is uw horeca apparatuur ouder dan 10 jaar? Dan is het advies van Hakvoort Professional om uw apparatuur te vervangen door energiezuiniger apparatuur. Zelfs als uw oude apparatuur nog goed werkt. Onopgemerkt kost verouderde apparatuur tot wel €500 extra op jaarbasis dankzij de hogere energiekosten. Dit komt omdat apparatuur voor de professionele keuken zich razendsnel ontwikkelt. Nieuw apparatuur is energiezuiniger door de toepassing van de nieuwste technologieën waarmee wordt bespaard op de energiekosten.

Ontwikkelingen energiezuinig apparatuur

Technische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Er mag dan ook verwacht worden dat horeca apparatuur nóg energiezuiniger gaat worden. Ook de overheid zal steeds strengere regels hanteren op het gebied van energiezuinigheid. Per 1 juli 2016 is een nieuwe Europese richtlijn ontwikkeld die stelt dat professionele koelasten en vriezen moeten voldoen aan de minimale eisen voor energiebesparing. Deze eisen worden in de loop van de tijd verder aangescherpt. Op dit moment is het energielabel A het meest energiezuinige label voor de horeca en grootkeuken. Naar verwachting wordt het A+++ energielabel per 1 juli 2019 in het leven geroepen.

 

Meer artikelen uit de categorie: Info