like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

vpro tegenlicht: hongkongs nieuwe helden

Van: op 28 oktober 2019

Een intieme kennismaking met de jonge actievoerders in Hongkong, die nu al zes maanden strijden tegen het machtige China. Met een indrukwekkend uithoudingsvermogen zetten zij succesvol nieuwe middelen en tactieken in om de toekomst van hun stad veilig te stellen. Wat kunnen wij van ze leren? 

De protesten in Hongkong houden aan en gaan hun zesde maand in. Met verbazing werd in het Westen gekeken naar het scholieren- en studentenprotest dat zich tussen de spiegelende gevels van de talrijke wolkenkrabbers en dure winkelketens afspeelt. Ogenschijnlijk strak georganiseerd, gedisciplineerd, dapper, vastberaden, en met geheel nieuwe en vindingrijke aanvals- en verdedigingstechnieken. Een nieuw volkslied werd met pathos en gasmaskers aan de wereld gepresenteerd.

Speedpedelecs.com - Dé specialist in Speed Pedelecs

Voormalig China-correspondent en filmmaker Floris-Jan van Luyn volgt vier frontsoldaten: scholieren Amy en Edwin, student Charlotte en vijftiger Victoria (leidster van de drumbands die de massa’s aanjagen). Van Luyn spreekt met hen over ‘het nieuwe demonstreren’, de angst voor China en hoe het nu verder moet met Hongkong. Een filmische vertelling over een patstelling.

Regie: Floris-Jan van Luyn

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws