like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Weg met de boekhoudmap; online boekhouden is een uitkomst

Van: op 16 oktober 2018

online boekhouden vergelijken

De schoenendoos met bonnetjes, de uitpuilende ordner die nog steeds naar de boekhouder moet en de rondslingerende facturen waarvan er wel eens eentje onbedoeld in het ronde archief belandde. Voor mij zijn het beelden uit het verleden. Maar voor wie het nog een stukje werkelijkheid is moet zeker verder lezen.

Voor kleinere ondernemers en Zelfstandige ZP’ers is boekhouden vaak een onaangename klus die er nog even tussendoor moet. Waar je extra tijd voor moet vrijmaken die je liever aan geld verdienen besteedt. Maar ja, die btw-aangifte komt er weer aan.

Sinds ik ben overgestapt op online boekhouden is mijn administratieleven een stuk opgeruimder en overzichtelijker geworden. Want in de praktijk is het daarmee heel makkelijk om gegevens zoals ze binnenkomen ook meteen te verwerken. Elke dag even bijwerken en je bent altijd up-to-date.

Veilige voordelen

Bovendien levert het nogal wat voordelen op: je hebt overal toegang tot je gegevens, integratie met andere populaire cloud applicaties en je zakelijke bank software, betere back-up en snellere bug fixes, altijd toegang tot upgrades. En niet het minst belangrijke punt: betere beveiliging.

Je online boekhoudsoftware, en daarmee ook jouw eigen financiële gegevens, zijn waarschijnlijk beter beveiligd dan de software die op je eigen server draait en die misschien eenmaal per maand door je lokale ICT-partij wordt gecheckt.

Uitzoekerij

Als je nu denkt “dat wil ik ook” is het wel zorg dat je de juiste keuze maakt. Er zijn nogal wat aanbieders van online boekhoudpakketten en ze bieden niet allemaal precies dezelfde functionaliteit en ondersteuning. Je wil een overzichtelijk programma dat bij jouw werk past, maar ook een goed bereikbare helpdesk. En dat natuurlijk wel voor een betaalbaar bedrag.

Om dat traject makkelijk en inzichtelijk te maken kun je  gebruik maken van Boekhoudprogramma-Vergelijken.com. Dat is een onafhankelijk adviesplatform, dat de vele verschillende mogelijkheden op de markt heeft onderzocht en in handige categorieën ingedeeld. Daarmee maak je snel de juiste keuze.

 

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!