like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Wie ontwerpt de StoereSofa?

Van: op 21 maart 2013

StoereVrouwen lanceert dit jaar een nieuw duurzaam concept: de StoereSofa. De ontwerpwedstrijd voor de StoereSofa is 17 maart op de beurs Wonen&Co opvallend gepresenteerd door een groep marcherende StoereVrouwen tijdens de uitreiking van de Noordelijke Ontwerpprijs.
 
De StoereSofa als groen tussendoortje
De StoereSofa is bedoeld als een groen tus­sendoortje tijdens wacht- of uitrustmomenten in publieke ruimtes, op evenementen en festivals. Het moet een eyecatcher worden op elke locatie. Op de StoereSofa wordt de bezoeker geprikkeld om groener te leven, en krijgt zij duurzame tips over bijvoorbeeld Fair­ Fashion, bewust eten en energiebesparing.

De opdracht
Ontwerp een unieke sofa die stoer, vrouwelijk, charmant en speels is.  De StoereSofa moet makkelijk te vervoeren zijn, 3 zitplaatsen hebben en natuurlijk van duurzame materialen gemaakt zijn.

Doe mee!
De ontwerpen kunnen aangeleverd worden in de vorm van een maquette of 3D visualisaties en tekeningen, met een toelichting van het ontwerp en een materiaalvoorstel. Ontwerpen kunnen vóór 22 april 2013 ingestuurd worden, de winnaar krijgt op 1 mei bericht. Er zijn 2 prijzen te winnen, de Publieksprijs en de 1e prijs, de laatste wordt gekozen door een deskundige jury.

Wat zijn de prijzen?
Het winnende ontwerp zal uitgevoerd* worden en op vele plekken in Nederland opduiken. Daarnaast wordt het winnende ontwerp met de ontwerper en StoereVrouwen professioneel gefotografeerd en de beste prijs is natuurlijk duurzame roem!

Wie zijn StoereVrouwen?  
StoereVrouwen is een groeiend netwerk van ruim 1700 bewuste shoppers, die samen een ‘leger’ van kritische consumenten vormen. Met positieve en opvallende acties stimuleren zij zowel elkaar (de consumenten) als winkeliers en producenten tot wereldverbeterende veranderingen.

*Bekijk de voorwaarden van de ontwerpwedstrijd op www.stoerevrouwen.nl.
Doe je zeker mee? Geef je aanmelding dan gauw door via hanneke@stoerevrouwen.nl.

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws