like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

5 tips voor duurzame give aways

Van: op 5 februari 2019

Een klein cadeautje is altijd leuk. Of je dit presentje nu aan een zakenrelatie, of gewoon een goede kennis, vriend of familielid geeft. Het zijn juist die kleinigheidjes die vaak extra gewaardeerd worden; zeker wanneer je er een persoonlijke boodschap aan toevoegt. En in het teken van duurzaamheid, is het ook wel zo fijn als de give away naast praktisch, dus ook lekker duurzaam is en lang meegaat. Maar hoe kies je nu de juiste duurzame give away?

1 Maak het persoonlijk

Ga ten eerste op zoek naar een give away waar personalisatie een duidelijke mogelijkheid is. Laat bijvoorbeeld sleutelhangers bedrukken met een persoonlijke boodschap. Of wat dacht je van een pet, een koffiemok of een ander leuk kleinigheidje? De persoonlijke boodschap maakt dat je give away net wat meer indruk achterlaat dan wanneer je gewoon een simpel klein cadeautje geeft.

Vraag Offerte aan

2 Houd het praktisch

Een give away is natuurlijk leuk, maar wanneer je een item ontvangt waar je eigenlijk helemaal niets aan hebt, zal het geen blijvende indruk achterlaten. Kies liever iets waar de ontvanger van je cadeautje ook daadwerkelijk iets mee kan: ook dit is duurzaam! Denk bijvoorbeeld aan een usb stick, een sleutelhanger of een keycord.

3 Let op het materiaal

Nu is een gepersonaliseerd keycord natuurlijk hartstikke leuk en praktisch, maar dit maakt het nog niet altijd duurzaam. Let dus goed op het materiaal waar de give aways van gemaakt zijn, en zorgt dat ook dit duurzaam is. Een usb drive van gerecycled plastic zal bijvoorbeeld een betere (duurzame) indruk achterlaten dan een andere give away. Je laat op deze manier namelijk ook zien dat je echt wel moeite hebt gestoken in het kiezen van het juiste geschenk.

4 Hoe is het geproduceerd?

Hoewel sommige materialen zoals bijvoorbeeld katoen als duurzaam worden bestempeld, hoeft dit niet altijd het geval te zijn. De productie van katoen levert namelijk een redelijke bijdrage aan de milieuvervuiling. Bamboe stof zorgt er daarentegen voor dat ontbossing tegengegaan wordt, en dat de bamboebossen ook na kapping nog jaren mee kunnen gaan.

5 Let op de keurmerken

Hoewel niet alle geschenken dit zullen hebben, zijn er ook aanbieders die beschikken over een keurmerk. Dit keurmerk laat je in een oogopslag zien waar deze onderneming voor staat, en hoe zij hun bijdrage leveren. Zo is bij tropische producten bijvoorbeeld het Max Havelaar keurmerk erg belangrijk; zowel voor jou als voor de ontvanger!

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws