test corona

Onderzoekers van de University of South Florida Health Morsani College of Medicine en het University of Arizona College of Pharmacy testen verschillende bestaande verbindingen die de replicatie van het COVID-19-virus (SARS-CoV-2) in menselijke cellen blokkeren.

De nieuwe kandidaten voor Covid-19 geneesmiddel remmen allemaal een viraal eiwit dat essentieel is voor de reproductie van het virus. Het onderzoek verscheen op 15 juni in Cell Research, een tijdschrift met een grote impact in Nature. 

groenopladen generic keuzehulp

De meest veelbelovende kandidaten voor covid-19 geneesmiddel - waaronder de door de FDA goedgekeurde hepatitis C-medicatie boceprevir en een veterinair antiviraal geneesmiddel voor onderzoek bekend als GC-376 - richten zich op Mpro, een enzym dat eiwitten uit een lange streng verwijdert die het virus produceert wanneer het een menselijke cel binnendringt. Zonder Mpro kan het virus geen nieuwe cellen repliceren en infecteren. 

Dit enzym was al gevalideerd als een antiviraal doelwit voor de oorspronkelijke SARS en MERS, beide genetisch vergelijkbaar met SARS-CoV-2. De vier leidende kandidaat-geneesmiddelen die door het University of Arizona-USF Health-team zijn geïdentificeerd als de meest krachtige en specifieke om COVID-19 te bestrijden, worden hieronder beschreven. 

Boceprevir, een geneesmiddel om hepatitis C te behandelen, is het enige van de vier verbindingen dat al door de FDA is goedgekeurd. De effectieve dosis, het veiligheidsprofiel, de formulering en hoe het lichaam het medicijn verwerkt zijn al bekend. Dat versnelt de stappen die nodig zijn om boceprevir naar klinische proeven voor COVID-19 te krijgen.

GC-376, een diergeneesmiddel voor onderzoek naar een dodelijke stam van coronavirus bij katten, dat infectieuze peritonitis bij katten veroorzaakt. Dit middel was de krachtigste remmer van het Mpro-enzym in biochemische tests.

Calpain-remmers II en XII, cysteïne-remmers die in het verleden zijn onderzocht op kanker, neurodegeneratieve ziekten en andere aandoeningen, vertoonden ook een sterke antivirale activiteit. Hun vermogen om zowel Mpro als calpain / cathepsineprotease dubbel te remmen, suggereert dat deze verbindingen het extra voordeel kunnen hebben van het onderdrukken van geneesmiddelresistentie, rapporteren de onderzoekers.

In plaats van de activiteit van het virale enzym te bevorderen, zoals het substraat normaal doet, vermindert de remmer de activiteit van het enzym dat SARS-CoV-2 helpt kopieën van zichzelf te maken aanzienlijk.

Lees meer op Technology Network

Lees ook: De laatste ontwikkelingen rond het Wuhan coronavirus en COVID-19

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws