Wat is daar nou duurzaam aan? Het is een verzuchting die ik regelmatig heb gehoord wanneer ik ontwikkelingen vanuit verschillende perspectieven wilde verbinden aan duurzaamheid. Twintig jaar geleden was duurzaamheid zonnepanelen of windmolens, misschien een vegaburger, en vaak milieuvervuiling. Klimaatverandering was voor veel mensen al een ander boek. En toch hangt het allemaal samen. Daarom ben ik ooit met Duurzaamnieuws begonnen, om dat brede begrip van duurzaamheid meer zichtbaar te maken. En dat verhaal is nog steeds niet af.

Duurzaam De Week Door is een volgend hoofdstuk in dat verhaal. Daarin probeer ik de gevolgen voor duurzaamheid van nieuwswaardige gebeurtenissen en ontwikkelingen zichtbaar te maken. Of hoe die gebeurtenissen soms ook een resultaat zijn van gebrek aan duurzaamheid. Kortom, ik ga op zoek naar het duurzame haakje in het dagelijkse nieuws.