Toen Berend de Groot op zoek was naar de juiste oplossing voor zijn kalkprobleem, kwam hij uiteindelijk bij AquaCell uit. Niet alleen vanwege de prestaties, maar vooral ook omdat deze helemaal past bij het duurzame karakter van het huis waarin de De Groots wonen. Hun huis staat in Meerstad, praktisch in Groningen dus. [advertorial]
Berend is niet over één nacht ijs gegaan. Hij wist dat hij iets wilde, want hij had genoeg van die eeuwig terugkerende kalkaanslag in de badkamer. Maar welk merk moest het worden? “Ik ben de markt gaan verkennen en heb me verdiept in de plussen en minnen die uit de verhalen van buurtbewoners naar voren kwamen. Toen wij hier gingen wonen bleken al veel mensen een systeem in huis te hebben, want het water in Meerstad is behoorlijk kalkrijk.” De waterhardheid in dit deel van Groningen is 12,5 dH: de op één na hoogste categorie.
Kapotte Quooker gaf de doorslag
De Groots oog viel al vrij snel op de AquaCell en uiteindelijk werd dat ook zijn keuze. “Niet alleen omdat het merk het meest populair is, wat toch wel iets zegt, maar vooral om het simpele en effectieve concept. Andere systemen werken op stroom, of hebben batterijen nodig; de AquaCell werkt op de druk van het leidingwater. Elk systeem heeft met enige regelmaat zout nodig om zichzelf schoon te spoelen. AquaCell is de enige die, in plaats van onhandige zakken van 25 kilo, zoutblokken van 8 kilo levert. Die blokken zijn nog efficiënter ook.”
De ergernis die kalkaanslag oplevert is één ding, Berend de Groot was ook bezorgd geraakt over de kwetsbaarheid van zijn warmwaterapparaten. “Toen de boiler van onze Quooker door kalkaanslag kapot ging, was voor mij de maat vol. Dit huis draait op duurzame energie; wij hebben geen gas. Op zolder staat een kostbare warmtepompinstallatie. Ik moet er niet aan denken dat daar iets mee gebeurt.”
Belangrijk: de AquaCell werkt non-stop
Op de website van AquaCell vond De Groot alle informatie die hem op dat punt kon geruststellen. “Warmwaterapparatuur is kwetsbaar voor kalkaanslag. Het mooie van de AquaCell is dat hij als enige nooit stopt met ontharden. Bij andere merken stopt het proces als het apparaat zichzelf met zout water reinigt. AquaCell heeft een dubbel systeem; als het ene zichzelf schoonspoelt, blijft het andere zacht water produceren.”
Dat non-stop systeem vindt de Groot belangrijk: “Wij vormen een gezinnetje van ouders en drie kinderen, dus hier staat vrijwel elke dag de wasmachine te draaien. Maar ik vind het uit oogpunt van duurzaamheid ook belangrijk dat je zo weinig mogelijk wasmiddelen in het milieu brengt; met zacht water héb je inderdaad maar heel weinig nodig.”
Besparingen wegen op tegen de prijs
Berend de Groot bespaart dus op stroomkosten en op was- en schoonmaakmiddelen. “Ik reken er ook op dat mijn apparaten langer meegaan. AquaCell is met zijn ruim 2000 euro echt niet goedkoop – daarover hebben we ons nog wel even achter de oren gekrabd – maar als je er alle besparingen tegenover zet, inclusief de voorspelde levensduur van 25 jaar, dan is de AquaCell een hele goede investering.”
Dat het apparaat ook echt doet wat er beloofd wordt, merkte Berend de Groot tot zijn schrik toen hij een keer per ongeluk de oude hoeveelheid waspoeder in de wasmachine deed. “Ik dacht dat het schuim er aan alle kanten uit zou spuiten. Gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd. En oh ja: de badkamer blijft inderdaad helemaal kalkvrij!”
Lees hier Berend’s hele verhaal.
Meer informatie: www.aquacell-waterontharder.nl