like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Is een smartwatch duurzamer dan een smartphone?

Van: op 17 augustus 2017

Als je goed om je heen kijkt zie je steeds meer mensen die een smartwatch dragen. Ze zijn er inmiddels in alle kleuren, soorten en maten. En de functies variëren van messaging en muziek tot kinderoppas of gezondheidsmonitor. Voor iedereen een eigen variant dus.

 

Snel op de hoogte

Met een smartwatch om je pols zie je in 1 oogopslag of een bericht belangrijk genoeg is om er gelijk op te reageren. Daarnaast is het bij verschillende smartwatches mogelijk om een telefoontje te weigeren. Handig bij voorbeeld tijdens een vergadering. Naast dat dit effciënter is, is het ook nog eens een stuk discreter. Op je telefoon kijken ziet er toch een stuk ongeïntresseerder uit dan wanneer je een blik werpt op je horloge. Want ja, je houdt gewoon de tijd keurig in de gaten.

 

Nooit meer te laat

Tijdens een drukke dag is het handig om snel te weten welke afspraken op de planning staan. Bij besturingssystemen van sommige smartwatches kun je de agenda van je smartphone en computer synchroniseren met je smartwatch. Met 1 blik op je smartwatch weet je wat jou te wachten staat.

 

Bewust van je leefpatroon

Bijna alle smartwatches beschikken over een stappenteller. Deze functie helpt je om optimaal met je gezondheid om te gaan. Zit je nog niet aan je dagelijks gewenste stappen? Dan loop je toch gewoon naar de supermarkt in plaats van dat je de auto neemt. Ook een hartslagmeter, calorieënteller, afstandsmeter en een slaapsensor, vind je steeds vaker als functie op smartwatches. Het handige van de smartwatch is dat je hem de hele dag door draagt. Als een persoonlijke coach om je pols. Die opvallend trendy kan zijn met zo'n Fitbit Charge 2 bandje.

 

Navigeer van A naar B

Wanneer je smartwatch is voorzien van GPS, zie je in 1 oogopslag gemakkelijk of je links of rechtsaf moet. Zonder dat je tegen een lantaarnpaal aan loopt en vervolgens je dure smartphone laat vallen. Of op de fiets moeilijk moet doen met het vasthouden van je telefoon. Met (gesproken) aanwijzingen of trilsignalen word je aan de hand genomen om zo snel mogelijk op je bestemming te arriveren.

 

Je favoriete muziek

Met een smartwatch bedien je jouw muziek vanaf je pols. Ga je tijdens het hardlopen net een stukje harder wanneer je muziek op hebt? Met het sporten is een telefoon maar onhandig. Steeds meer smartwatches hebben een geïntegreerde muziekspeler. In dat geval sla je je muziek op in het interne geheugen van de smartwatch. Hiervoor heb je minimaal 1 GB intern geheugen nodig. Verbind je smartwatch met Bluetooth oortjes, en laat je telefoon gewoon thuis liggen.

 

Conclusie

Of je nu je berichten wilt monitoren, op tijd bij belangrijke afspraken wilt aankomen, bewust wilt zijn van je leefpatroon of gewoon een muziekje wilt luisteren, met een smartwatch regel je het allemaal binnen 1 (letterlijke) handomdraai. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het tonen van de tijd op het horloge.

Smartwatches worden ook steeds slimmer en completer. Voor sommige functies werken smartwatches nu nog samen met een smartphone. Maar het duurt niet lang meer of smartwatches nemen de taak van de telefoon helemaal over. Kleiner, slimmer, en met minder materiaal en energieverbruik natuurlijk ook duurzamer.

 

Meer artikelen uit de categorie: Info