inhalator covid israelisch geneesmiddel

Een nieuw Israelisch geneesmiddel dat in een ziekenhuis wordt getest, lijkt bijzonder effectief in de genezing van Covid-19. Het medicijn genas 29 van de 30 patiënten met matige tot ernstige COVID in enkele dagen tijd.

Het geneesmiddel heet EXO-CD24 en werd ontwikkeld onder leiding van professor Nadir Arber van het Ichilov Medical Center in Tel Aviv. Het geneesmiddel werd toegediend aan 30 patiënten van wie de toestand matig of slecht was. Alle 30 Covid patiënten herstelden, 29 zelfs binnen drie tot vijf dagen. Dat bericht de Times of Israel.

Medicijn bestrijdt cytokine storm

Het medicijn bestrijdt de cytokine storm - een mogelijk dodelijke overreactie van het immuunsysteem op de coronavirus infectie. Deze reactie veroorzaakt een groot deel van de sterfgevallen die verband houden met de ziekte.

Het middel gebruikt exosomen - kleine dragerzakjes die materialen tussen cellen verplaatsen - om een ​​eiwit genaamd CD24 naar de longen te brengen. Het eiwit helpt het immuunsysteem te kalmeren en de storm te beteugelen.

Inhaler

Het medicijn wordt toegediend door middel van een inhaler. Zo komt de medicijn direct op de plek waar het werkt. Er zijn geen bijwerkingen waargenomen.

Het medicijn zal nu verder worden getest. Het is een mogelijke game-changer in de strijd tegen COVID.

Lees hier de laatste ontwikkelingen over Covid-19 en corona.

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws