De Amsterdamse Zuidas krijgt binnenkort 200 nieuwe bewoonsters: kippen. Op 13 maart opent de eerste miniRondeelboerderij ter wereld zijn deuren op de Zuidas: een integraal duurzame kippenboerderij, die gebruik maakt van zonne-energie. miniRondeel ’t Ei-land laat zien dat je midden in een stadse omgeving verantwoord (ecologisch en diervriendelijk) kippen kunt houden op grotere schaal. MiniRondeel ’t Ei-land is een initiatief van Rondeel®, Natuur & Milieu en Wij krijgen Kippen.
Naast de opening met Jort Kelder en Toos zijn er verschillende inspiratiesessies onder leiding van hoogleraar Han Wiskerke over stadslandbouw, dr. ir. André Nijhof over innovatie en drs. Herma Wijffels – Van der Weide over transitie. Verder bieden wij u een lunch en een rondleiding door ’t EI-land aan. De initiatiefnemers zijn beschikbaar voor vragen en interviews.
In en rondom het miniRondeel worden gedurende twee jaar activiteiten, evenementen, exposities en workshops gehouden. Het doel is om consumenten te laten zien dat duurzame voedselproductie, gezond eten en duurzame energie prima samen kunnen gaan in de stad. Het miniRondeel is een ontmoetingsplek voor bedrijven, buren, duurzame initiatieven en voorbijgangers die meer willen weten over duurzaam kippenhouden, duurzame voedselproductie en duurzaam energie produceren.
Over de partners
miniRondeel ’t Ei-land is een initiatief van Rondeel®, Natuur & Milieu en Wij krijgen Kippen i.s.m. stadsdeel Zuid en Dienst Zuidas. De eieren zijn exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn en worden onder andere ook in de foodservice gebruikt door La Place, KLM en Hutten catering.
Rondeel® bewijst al jaren dat kippen op grote schaal gehouden kunnen worden op een ecologische verantwoorde manier waarbij de kip zich helemaal in haar element voelt.
Vind jij goede en onafhankelijke informatie over een duurzame en klimaatveilige toekomst belangrijk? En helpt Duurzaamnieuws.nl je daarmee? Help ons dan met een donatie. Dank je wel.
Liever eerst een tijdje volgen? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief.
Natuur & Milieu werkt samen met bedrijven, consumenten, overheid en wetenschap aan de verduurzaming van onze voedselproductie en onze voedselconsumptie. Want de productie en samenstelling van ons huidige menu trekken een zware wissel op het milieu en de natuur. Het Mini Rondeel is een mooi voorbeeld van integrale duurzame voedselproductie die burgers en boer met elkaar kan verbinden.
Kippen als metafoor voor zelfvoorziening in energie. Wij krijgen Kippen is een beweging van inwoners, ondernemers, ambtenaren en opleidingen die vanuit stadsdeel Zuid werken aan lokale duurzame energie voor de metropoolregio Amsterdam. Samen met Dienst Zuidas zochten zij naar een mooie plek om kippen en duurzame energie een plek te geven. Dat is miniRondeel ’t Ei-land aan de Gaasterlandstraat 7 in Amsterdam geworden.