like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Nieuw circulair platform voor bedrijven

Van: op 30 juli 2019

circulair in bedrijf

Via het nieuwe online platform van Circulairinbedrijf.nl kunnen bedrijven vandaag nog starten met de realisatie van hun duurzaamheidsambities. De kennispartner stimuleert en faciliteert ondernemers en organisaties om circulair te ondernemen, zodat zij hun grondstofbesparing en CO2-footprint aantoonbaar verbeteren.

Circulairinbedrijf.nl brengt afval terug tot grondstof en maakt daar weer nieuwe producten van. Deze producten worden teruggeleverd aan de opdrachtgever en zijn -naast andere circulaire producten- ook verkrijgbaar in de webshop van het platform.

Nieuwe mogelijkheden voor afval

Bedrijven vragen hun leveranciers steeds vaker om hun duurzaamheidsbeleid. Daarnaast wil de overheid dat Nederland 50% minder primaire grondstoffen gebruikt in 2030. Dit inzicht was het startpunt voor Circulairinbedrijf.nl. Maarten Coppens, medeoprichter van Circulairinbedrijf.nl: ‘We merken dat veel ondernemers en organisaties worstelen met circulariteit. Ze willen hier graag mee starten maar weten vaak niet hoe. Wij helpen hen anders naar hun afvalstromen te kijken en er nieuwe en zo nuttig mogelijke toepassingen voor te vinden. Wij zien deze afvalstromen namelijk als nieuwe grondstof waardoor er legio nieuwe mogelijkheden ontstaan.’

De webshop biedt diverse gebruiks- en verbruiksartikelen, zoals office supplies en reinigingsmiddelen, die gemaakt zijn volgens het circulairiteitsprincipe. Van elk product is inzichtelijk welk percentage gerecycled is en hoeveel procent minder CO2 is uitgestoten door het hergebruik van grondstoffen. De aantoonbare besparingen op grondstof en CO2 kunnen organisaties vermelden in hun MVO-verslag.

Ketensamenwerking

Organisaties die afval hebben, kunnen advies inwinnen hoe zij van deze reststromen nieuwe producten kunnen maken. Circulairinbedrijf.nl werkt samen met GP Groot en MKB-afval.nl voor duurzame afvalinzameling en met Sortiva voor de recycling. Andere partners in de duurzame keten zijn: Reisswolf, CiRoPack, KBL Circulair Schoonmaakcentrum, Vepa Bins, SPK, Flextrash, ALiDA stoffeerder, SOOP, Rebottled en 706 seating group.

 

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws