like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Nieuw werkboek ‘circulaire economie’ voor het MKB

Van: op 26 november 2013

c2cbookHet digitale werkboek ‘Guided Choices towards a Circular Business Model’  helpt MKB bedrijven om te ontdekken of de circulaire economie iets voor hen kan betekenen. Het werkboek is bedoeld als bron van inspiratie en ondersteuning voor het MKB. Zoals de titel belooft: ‘bevat het werkboek begeleide keuzes richting een circulair verdienmodel’.

De kern van het werkboek zijn de keuzes die bedrijven moeten maken tijdens hun zoektocht naar een circulaire business case. Ieder bedrijf is anders en maakt andere keuzes. Het werkboek laat zien dat er meerdere oplossingen zijn voor hetzelfde probleem. Op basis van de gegeven mogelijkheden kan de best passende oplossing voor ieder bedrijf worden gecreëerd.

Het werkboek helpt bij het creëren van bewustzijn, leren over de situatie van je bedrijf en je partners, product (her)ontwerp, het opnieuw vormgeven van de service en hetgeen bedacht is te testen met een berekening met behulp van een verdienmodel. Het werkboek is  te bekijken op http://www.c2cbizz.com/tools/

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws