like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Nuon wordt Vattenfall in 2019

Van: op 16 mei 2019

nuon vattenfall

Nuon wordt Vattenfall in 2019. Het nutsbedrijf Nuon, dat al sinds 1994 warmte, gas en elektriciteit levert, zal een naamsverandering gaan krijgen. Het Zweedse bedrijf Vattenvall heeft het originele bedrijf overgenomen. De werkzaamheden van het bedrijf zullen niet veranderen. De enige veranderingen die doorgevoerd worden, zijn de naam en de plek waar het geld naartoe gaat. Dit is allemaal leuk en aardig, maar wat doet het Zweedse bedrijf dan en wat verandert er voor klanten?

Duurzame energie

De naam van het Zweedse bedrijf, dat letterlijk waterval betekent, richt zich volledig op groene energieën. Zo willen ze in ongeveer één generatie een volledige samenleving kunnen voorzien van een leven waarin fossiele brandstoffen geen rol spelen. Best een ambitieuze doelstelling. Dit is niet alleen om de duurzaamheid van hun product, maar ook klanten letten tegenwoordig veel meer op de kwaliteit en duurzaamheid van het product. In de toekomst zal het Zweedse nutsbedrijf dus wel eens een heleboel klanten kunnen krijgen, doordat hun producten erg duurzaam zijn.

Grote projecten

Ook in Nederland participeert Vattenfall in een aantal grote, groene projecten. Een voorbeeld van zo`n groot project in Nederland was het eerste subsidieloze windmolenpark. Dit project staat ook wel bekend als "Hollandse kust zuid 1&2". Ook neemt het bedrijf deel aan een aantal grote onderzoeken. Zo onderzoekt het bedrijf, in samenwerking met TU Delft, naar een manier om waterstof te gebruiken in eigen gascentrales.

Veranderingen voor bestaande klanten

Zoals eerder genoemd, zal er voor de bestaande klanten niet zo veel veranderen. Natuurlijk zal de naam nu anders zijn, maar qua service verandert er niks. Klanten kunnen zoals altijd al hun klachten, ervaringen en reviews bekend maken. Zelfs de bestaande contracten, die voor de overname afgesloten waren, zullen niet veranderen. De bron van de energie zal ook veranderen, want Vattenvall levert groenere energieën dan het "Nederlandse" bedrijf deed. Dit zal echter niet echt uitmaken, want er komt nog steeds hetzelfde voltage uit het stopcontact. Voor leveranciers zullen er wel snel een aantal zaken veranderen, maar dit is voor u al klant niet relevant. Hoewel de naamswijziging een flinke som geld zal kosten, zal er geen prijsverandering voor de klanten doorgevoert worden. Zelfs spaarpunten zullen behouden blijven.

Reviews

Klanten zijn behoorlijk positief over het Zweedse bedrijf. Volgens verscheidene bronnen, zullen meer dan 90% van de klanten bij het bedrijf blijven. Op de meeste bronnen heeft het bedrijf een gemiddelde rating van de volledige vijf sterren. Op alle punten geven de klanten het bedrijf een tien. 

Conclusie

Het nutsbedrijf uit Zweden bereidt zich dus uit. Voor de huidige klanten zal er vrijwel niks veranderen. Dit is wel de manier waarop het bedrijf grote projecten kan uitvoeren, zoals het eerste subsidieloze windmolenpark ter wereld. Klanten zijn erg positief over het bedrijf, met een tien als gemiddelde rating.

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!