like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Olie blijft volatiel naarmate effect coronaviruscrisis afneemt

Van: op 4 juli 2020

Zelfs nu de economische effecten van de coronaviruscrisis lijken te verzwakken, gaat de olie volatiliteit door. Het is waar dat de populaire grondstof de afgelopen jaren een aantal grote ups en downs heeft gekend, maar 2020 heeft nog steeds voor veel spanning gezorgd voor beleggers. Terwijl de olie in mei een opwaartse trend doormaakte, zijn er constant nieuws en geruchten die onzekerheid en volatiliteit aanwakkeren, en vele factoren die een rol zouden kunnen spelen in wat er daarna gebeurt.

Voor beleggers kan informatie over een specifiek instrument natuurlijk uiterst waardevol zijn. Als u geïnteresseerd bent in oliehandel of wilt investeren in Vestle-olie-CFD's, volg dan het relevante nieuws en blijf op de hoogte van de actualiteit. In dit artikel bespreken we wat er de laatste tijd met olie is gebeurd en waarom.

groenopladen generic keuzehulp

De nasleep van het coronavirus

Het is moeilijk te geloven dat we pas een paar maanden geleden de olieprijsoorlog tussen Rusland en Saoedi-Arabië bespraken die uitbrak toen de OPEC + uiteenviel. Herinner je je dat nog? Met de waanzin die de coronaviruscrisis omringde en de miljoenen mensen in quarantaine thuis, voelt het begin 2020, alsof het ongeveer een jaar geleden is gebeurd. De olieprijzen werden snel beïnvloed door de COVID-19-pandemie. Zelfs voordat de volledige impact van de gezondheidscrisis kon worden beoordeeld, werden de implicaties voor de wereldwijde groei besproken en dat is nog voordat we vermelden dat de beweging van voertuigen en vliegtuigen bijna tot stilstand kwam.

Met de woedende olieprijsoorlog  en de onzekerheid met betrekking tot de pandemie reageerden de olieprijzen snel. Tussen 20 februari en 21 april daalden de WTI-prijzen - gecrasht is nauwkeuriger - met meer dan 85%.

Maar aangezien veel landen hun economieën herstartten en de afsluitingsmaatregelen versoepelden, zagen de vooruitzichten voor de wereldwijde vraag naar olie er veelbelovender uit.

OPEC + treedt op

In april beëindigde de OPEC + de prijzenoorlog die de olie onder druk heeft gezet, waardoor deze naar historische dieptepunten is gedreven. De deal om de wereldwijde olieproductie met bijna een tiende te verminderen was ongekend, maar velen vroegen zich af of het genoeg zou zijn om de impact van de pandemie te verzachten. Toch is alleen al het een feit dat de relatie tussen de Organisatie van olie-exporterende landen en belangrijke bondgenoten zoals Rusland tot stand is gekomen substansieel. De twee partijen kibbelden, onderhandelden, debatteerden - en de overeenkomst werd bereikt na uitgebreide diplomatieke inspanningen, onder meer door de Amerikaanse president Donald Trump. *

Prijzen herstellen

Tussen 21 april en 27 mei herstelden de olieprijzen zich en stegen met meer dan 400%. Een combinatie van factoren heeft bijgedragen aan de opwaartse trend.

· OPEC + -voorraad bezuiniging

· Meer landen versoepelden bewegingsbeperkingen

· Boren en productie in de VS en andere locaties daalden meer dan verwacht

· Het Internationaal Energieagentschap heeft beoordeeld dat de vraag waarschijnlijk zal gaan groeien boven het niveau van vóór de coronaviruscrisis.

Het is niet allemaal goed nieuws

Hoewel de prijzen zijn gestegen, zijn er andere factoren die de populaire grondstof opnieuw onder druk kunnen zetten. Er zijn aanwijzingen dat Rusland de bevoorrading zou kunnen verminderen en de hernieuwde spanningen tussen China en de VS zouden ook het sentiment van de beleggers kunnen beïnvloeden.  Het is ook belangrijk om te onthouden dat hoewel de olie in mei dramatisch toenam, het nog ver verwijderd is van de tarieven in januari.

Ondertussen beoordelen veel oliemaatschappijen nog steeds de werkelijke gevolgen van de crisis. Zo heeft Royal Dutch Shell Plc voor het eerst sinds ten minste de Tweede Wereldoorlog  haar dividend verlaagd, nu de olie-inzinking als gevolg van de pandemie van het coronavirus de energie-industrie een nieuwe vorm heeft gegeven.

Wat is het volgende?

Als u investeert in Vestle-olie CFD, weet u waarschijnlijk al dat niemand met zekerheid kan zeggen wat de toekomst brengt. Het is mogelijk dat olie blijft stijgen, het pre-pandemische niveau bereikt of zelfs overtreft, maar het is ook mogelijk dat de trend op elk moment zal veranderen. Wanneer u in CFD's met Vestle belegt, kunt u deals in elke richting openen - of u nu denkt dat de prijzen zullen stijgen of dalen. U kunt ook toegang krijgen tot informatieve bronnen en een 1-op-1 training plannen met een beleggingscoach om uw vaardigheden te verbeteren.

Voor CFD-beleggers creëert volatiliteit zowel risico's als kansen. De constante veranderingen in de olieprijzen laten zien hoe belangrijk het is om op de hoogte te blijven en snel te reageren op veranderingen in de markt. Als u investeert met Vestle's iOS- of Android-app, kunt u meer verbonden blijven en profiteren van mobiele meldingen en directe toegang tot de wereldmarkt.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 84.6 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws