Het laatste nieuws
- Overshoot Day: Voetafdruk Nederland kleiner dan gedacht3 mei 2025 - 10:06
- Peilingen: NSC verdampt, Wilders’ PVV zinkt weg, brede linkse winst30 april 2025 - 08:00
- Giftige chemie, die andere bedreiging van de wereld28 april 2025 - 10:55
- Rechtbank: Gemeenten mogen fossiele reclame verbieden25 april 2025 - 11:32
- De aardbei als gifbom? Zo eet je veilig van het seizoen24 april 2025 - 10:34
Nu in Inzicht
- Groene groei is een sprookje, trap er niet in4 mei 2025 - 15:04
- De toekomst wordt beter met geld dat duurzaam werkt26 april 2025 - 08:00
- De toekomst van voedsel groeit lokaal18 april 2025 - 09:27
- Plannen smeden voor een duurzame toekomst, voor als de tijd rijp is12 april 2025 - 06:00
Nederlandse eetconcepten in Museum van de Toekomst in Moskou
/in Nieuws/door redactieHet Amsterdams ontwerpersduo Marjolein Wintjes en Eric Meursing is uitgenodigd door het Moscow Design Museum voor een presentatie van hun futuristisch en voornamelijk vegetarische eetconcepten. De lezing en eetervaring van de culinaire werkplaats maken deel uit van het activiteiten programma van de tentoonstelling New Luxuries, less + more in an era of austerity, gehouden in […]
Mooi en duurzaam? Miss Earth 2013
/in Nieuws/door redactieHet bestaat echt, de verkiezing van Miss Earth. En ze zou de belangrijkste verkiezing zijn na miss World en miss Universe. In het Filippijnse Muntilupa won het Venezolaanse, drieëntwintigjarige model Alyz Henrich afgelopen december de titel, zo meldden onze zuiderburen van Argosactueel. De laatste acht kandidates hadden tijdens de ‘Vraag en Antwoord’-ronde uitsluitend vragen gekregen […]
Universiteit geeft gratis onlinecursus over klimaat
/in Nieuws/door redactieDe Universiteit van Exeter begint volgende week met een onlinecursus over de klimaatverandering. De cursus is gratis, iedereen kan zich inschrijven. De cursus wil een interdisciplinaire inleiding geven op het complexe probleem van de klimaatverandering. Experts van de universiteit en partnerorganisaties hebben het acht weken lang over de wetenschap van de klimaatverandering, de risico’s die […]
2013 in top 5 warmste jaren
/in Nieuws/door redactie2013 was het op drie na warmste jaar sinds het begin van de satellietmetingen, blijkt uit een nieuwe analyse. Sinds het begin van de satellietmetingen eind jaren zeventig waren alleen 1998, 2010 en 2005 warmer, berekende John Christy, klimaatwetenschapper van de Universiteit van Alabama in het Amerikaanse Huntsville. Acht jaren uit deze top tien dateren […]
Zonnepanelen veel goedkoper door belastingkorting
/in Nieuws/door redactieZonnepanelen zijn voor consumenten bijna vijftien procent goedkoper geworden door nieuwe belastingregels. Uit berekeningen van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal blijkt dat door de nieuwe btw-regels de aankoop van zonnepanelen even goed rendeert als een spaarrekening met 7 procent rente. Consumenten die zonnepanelen kopen, kunnen de btw op aanschaf en installatie nu terugvragen van de Belastingdienst. Op […]
Rampcentrale Fukushima gerepareerd met plakband
/in Nieuws/door redactieBij het begin van de volgende fase van het opruimen en herstellen van het water opvangsysteem van de verwoeste kerncentrale in het Japanse Fukushima klappen oud werknemers uit de school over de werkwijze van Tepco, de eigenaar van de centrale. Een van de redenen waarom er zoveel radioactief water is gelekt is de manier van […]
Nieuwe praktijkgids voedings- en gezondheidsclaims editie 2014
/in Nieuws/door redactieDe consument krijgt in de supermarkt te maken met allerlei informatie op de verpakkingen van levensmiddelen. Voor een deel is dit de wettelijke verplichte informatie zoals het vermelden van de samenstelling in de ingrediëntendeclaratie, de hoeveelheid/het gewicht en de houdbaarheidsdatum. Daarnaast treft de consument ook informatie aan met meer emotionele waarde, zoals het merk van […]
De Europese hygiëneverordeningen voor de levensmiddelenindustrie 2014
/in Nieuws/door redactieOok wie duurzame en biologische voedingsproducten op de markt brengt heeft te maken met de Europese regelgeving op het gebied van hygiëne van levensmiddelen. Bij SDU uitgevers verscheen de aangepaste praktijkgids voor 2014, een handzame, inzichtelijke leidraad bij de toepassing van Europese regelgeving. De tekst van Verordeningen (EG) 852/2004 en 853/2004 is door de auteurs, […]
Gerecyclede verf klaar voor de markt
/in Nieuws/door redactieDe eerste pot in Nederland gerecyclede verf rolde in de laatste week van 2013 van de band. Hiermee is het voor het eerst gelukt water gedragen verfrestanten – vooral afkomstig van burgers – te recyclen tot verf die voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van een nieuwe verf. De VVVF – branchevereniging van bedrijven in de […]
Duurzaam op zijn Amerikaans: McDonalds en Wal-Mart blameren zichzelf
/in Nieuws/door redactieMcDonalds maakt het bont: op een eigen website met informatie voor het personeel, McResource.com, gaf het bedrijf advies over gezonde voeding. Daarbij werd het nuttigen van de eigen maaltijden van het bedrijf afgeraden als ongezond. De illustratie spreekt boekdelen. Na een hoop commotie werd de site op Kerstavond uit de lucht gehaald. Op een andere […]