like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Seminar Hybride Bankieren, over elkaar betalen, maar dan anders

Van: op 31 mei 2015

Jan JonkerOp 18 juni organiseert Jan Jonker van de Nijmegen School of Management (RU) een middag-seminar over het thema: Hybride Bankieren. Dit seminar laat de voorlopige resultaten zien van onderzoek over dit onderwerp gedurende de afgelopen 1,5 jaar.

De centrale vraag is: kunnen we anders ‚betalen’ dan met geld alleen? Is het mogelijk te werken met parallelle waarden zonder gelijk alles eerst te monetarisen? Lastig en ongewoon, maar ook heel waardevol want het leidt tot participatie en inclusiviteit. We nemen de tijd om grondig te kijken of het echt anders kan. Niet met een complementair betaalmiddel of met blockchain maar gewoon als betaalsysteem tussen mensen onder elkaar, maar dan anders.

Het project Hybride Bankieren is de derde en laatste bouwsteen in anders denken over de economie. Dat denken is begonnen met de WEconomy (met als basis de publicatie 'Duurzaam Denken Doen’), vervolgens ‚vertaald' naar Nieuwe Business Modellen (met de inmiddels zeer succesvolle gelijknamige publicatie) en rondt nu af met deze stap die kijkt naar de rol van waarde(n) in onze transacties.

Wie meer wil lezen over Hybride Bankieren kan hier terecht. 

Deelnemers aan et seminar krijgen bovendien een working paper met voorlopige resultaten mee naar huis. Aanmelden kan hier.

Lees meer over: , ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws