like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Tegenwindfiets, ook als kunst

Van: op 16 augustus 2013

sanderroodEen paar dagen geleden berichtten we over een wedstrijd tegen-de-wind racen in Den Helder. En promt werden we door een lezer geattendeerd op de tegenwindfiets als kunstwerk, van Sander Rood. Die willen we natuurlijk graag laten zien.

Rood moet een bijzonder mens zijn geweest, getuige de intrigerende tekst op de website die de lopende expositie van zijn werk aankondigt:

BES LED

Een man in een gedateerd tweedelig pak doolt ontheemd rond tussen zijn oorsprong en de moderne door zijn eigen diersoort ontworpen wereld, waarvan hij uiteindelijk bar weinig begrijpt. Zijn pak en knullige houding zijn metaforisch voor zijn tweeledige wereldvreemdheid. En ook zijn gedrag verraadt het gebrek aan aansluiting bij zowel natuur als cultuur. Worstelend met techniek, water, wind, aarde en vuur (licht) probeert hij in beide werelden tot een dieper begrip te komen van wat zij voor hem betekenen. En probeert hij ze in een voor hem ultieme symbiose met elkaar te verzoenen. Hij kan maar moeilijk tot een coherent gevoel komen. Samenwerking en onderlinge strijd wisselen elkaar met regelmaat van de klok af en doen hem in een schemergebied tussen natuur en cultuur belanden.

SANDER ROOD (1973-2009) 'De Ideale Wereld'

van 6 juli t/m 3 november. open do-zo 11-16u

Opening met presentatie Tegenwindmobiel

Landgoed Beeckestijn

Rijksweg 134 Velsen Zuid

Meer info: www.sanderrood.nl

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Inzicht, Noord-Holland

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws