like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Waar op te letten bij de start van een duurzame onderneming

Van: op 11 maart 2020

gigabit

Als je een bedrijf start, zijn er een hoop dingen waar je aan moet denken en rekening mee moet houden. Wat ga je aanbieden? Wie zijn je klanten? Hoe wil je jezelf profiteren? Er komt een hoop bij kijken. Je begint misschien met een domeinnaam en ssl certificaat kopen, zodat je een site kunt maken.

Veel ondernemers kiezen er tegenwoordig ook voor om een duurzame onderneming op te zetten. Of in ieder geval een beetje rekening met het milieu te houden op een aantal punten. Gelukkig is dit tegenwoordig erg makkelijk, en hoeft het niet eens extra moeite te kosten. Vind jij dit ook belangrijk? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet, zodat je precies weet waar je op moet letten bij de start van een duurzame onderneming. 

Duurzame materialen 

Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of er is een duurzame variant van die goed is voor het milieu. Dit maakt het erg handig en makkelijk om goed bezig te zijn! Misschien dat je zelf niet direct een goed beeld hebt over hoe je dit zelf toe kan passen in je bedrijf. Daarom geven wij een aantal voorbeelden van duurzame producten en materialen die ieder bedrijf kan gebruiken.

  • De verpakkingen van je producten
  • Koffie, thee of zelfs het eten tijdens de pauze
  • Duurzame meubels
  • Gerecyclede producten zoals papier

Het binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat is ontzettend belangrijk om goed te kunnen werken. Sterker nog, wanneer je constant vervuilde lucht inademt, verminder je je weerstand en word je sneller ziek. Het is dus noodzakelijk om hier maatregelen voor te nemen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het plaatsen van binnenplanten en een goed ventilatiesysteem. Een gezond binnenklimaat heeft namelijk een hoop voordelen. Jij en je werknemers zullen productiever zijn, een beter concentratievermogen hebben, en je een stuk beter voelen. 

Doe eens iets terug voor de maatschappij

Er zijn natuurlijk nog ontzettend veel andere manieren om duurzaam bezig te zijn. Het mooie is dat je als ondernemer ook echt iets nuttigs terug kunt doen voor de maatschappij en een verschil kunt maken. Ook kun je gewoon iets kleins doen. Bijvoorbeeld als restaurant ervoor zorgen dat mensen met weinig geld ook een maaltijd kunnen krijgen. Of als je websites maakt, eens een gratis opdracht doet voor een stichting. Wat voor ondernemer je ook bent, iedereen kan iets terug doen!

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws