ecologische schoonmaakmiddelen keuken

Je huis schoonmaken doe je natuurlijk het liefst met schoonmaakmiddelen waar geen stoffen in zitten die schadelijk kunnen zijn voor het milieu of je gezondheid. Dus kies je waar het kan voor milieuvriendelijke producten. Die zie je gelukkig steeds vaker in de winkels.

Schoonmaken is niet ieders favoriete klusje. Maar het is wel belangrijk dat het regelmatig en effectief gebeurt. In huis tref je een veelheid aan verschillende materialen aan. Die vragen allemaal om een schoonmaakmiddel dat op al die kenmerken is afgestemd. Want een laminaatvloer in de woonkamer heeft heel andere eigenschappen dan de tegelvoegen in de keuken of in de badkamer.

Naarmate het huis intensiever wordt gebruikt neemt ook de behoefte aan een regelmatige poetsbeurt toe. Dan is het wel zo prettig als je met effectieve schoonmaakmiddelen ook wat tijd kunt besparen. En als je het milieu minder hoeft te belasten met milieuvriendelijke producten is dat een extra plus.

Nieuw: eco van HG

Dat kan nu allebei: want HG - je weet wel, het merk dat doet wat het belooft - heeft nu een eco-assortiment van 12 HG ECO-producten met de typische schoonmaakkracht waarvoor ze bekend staan. Maar dan zonder conserveringsmiddelen, fosfaten, fosfonaten, kleurstoffen en microplastics.

Ook de verpakking doet mee, want die is gemaakt van volledig hergebruikt materiaal.

Een paar groene tips

Als je tijdens de schoonmaak rekening met het milieu wil houden, zijn er ook een paar algemene tips die je daarbij kunnen helpen. De belangrijkste daarvan zijn: niet teveel warm water gebruiken, schoonmaakmiddelen goed doseren, en producten met vluchtige organische stoffen (denk aan spuitbussen en glasreinigers) vermijden.

Belangrijk voor je gezondheid is ook om schoonmaakmiddelen nooit te mengen. Daar kunnen verbindingen door ontstaan die giftige gassen veroorzaken.

Door een zeefje in de gootsteen te leggen, raakt deze minder snel verstopt en heb je niet zo vaak een ontstopper nodig.

Op sommige producten staat al een waarschuwing dat ze giftig of schadelijk zijn voor organismen die in het water leven. Soms staat er een gevaarlogo op met de dode vis en dode boom. Die kun je beter niet gebruiken.

En als je voor groene producten kiest, let dan ook op de juiste keurmerken. Een milieukeurmerk op ecologische schoonmaakmiddelen is een garantie dat het product geen schadelijke stoffen bevat. Dat kun je ook checken in de Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal.

Groene plus voor elke schoonmaakklus

ecologische schoonmaakmiddelen van HG Wanneer je zoekt naar schoonmaakmiddelen die perfect zijn afgestemd op elke schoonmaakklus, en je wilt tegelijk vriendelijk zijn voor het milieu, dan heb je nu de keuze.

Zoals de HG ecologische keukenreiniger, die multifunctioneel kan worden gebruikt op verschillende ondergronden, zoals roestvrijstaal, aluminium, kunststof, natuursteen en keramiek. Speciaal ontwikkeld om uw keuken weer hygiënisch schoon en super vetvrij te maken.

Of de HG ECO toiletruimtereiniger, voor milieubewust reinigen en een frisse geur van de toiletruimte . Een duurzaam product dat dagelijks gebruikt kan worden voor het reinigen van de toiletruimte. De toiletbril, de buitenkant van de toiletpot, de stortbak, het fonteintje, de kraan en zelfs de deurkruk kan hiermee dagelijks gereinigd worden.

En de HG ECO ontstopper is de duurzame en milieubewuste oplossing bij verschillende verstoppingen. Het product is gebruiksklaar en hoeft niet verdund te worden, waardoor de kans op spatten minder is.

De nieuwe ECO-lijn van HG vind je als eerste bij Jumbo in Nederland of bij Delhaize in België.

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws