like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Zonneauto Lightyear al bij introductie te leasen

Van: op 14 december 2018

lightyear

Lightyear is het eerste bedrijf ter wereld dat een elektrische zonneauto ontwikkelt voor consumenten. Naar verwachting rijdt de Pioneer Edition van de Lightyear One in 2020 op de Nederlandse wegen. LeasePlan Nederland gaat samenwerken met de Nederlandse scale-up.

Lightyear, opgericht door drievoudig Solar Challenge-winnaars, opent deze week haar productielocatie aan de Automotive Campus in Helmond. De Lightyear One is de eerste elektrische auto die het mogelijk maakt om in Nederland 8.000 tot 10.000 km per jaar op zonne-energie te rijden, met behulp van geïntegreerde zonnecellen. Het design van de auto is nog top secret. Wel is al bekend dat het gaat om een vijfzits hatchback met allwheeldrive en een actieradius tot 800 kilometer.

Lightyear is de afgelopen jaren gegroeid tot 100 medewerkers en werkt samen met engineeringbureaus FEV en EDAG om in de zomer van 2019 de eerste prototypes te lanceren. In 2020 worden de eerste verkochte Lightyear One’s geleverd.

Dankzij de samenwerking tussen LeasePlan Nederland en Lightyear kan de zonneauto niet alleen gekocht, maar ook geleased worden. Zo wordt de auto direct toegankelijk voor een bredere, zakelijke doelgroep.

Leiders in duurzame mobiliteit

LeasePlan en Lightyear vinden elkaar in de voortrekkersrol die zij vervullen op het gebied van duurzame mobiliteit en in hun ambitie om de transitie naar schone mobiliteit te versnellen. Dit onderstreepten beide partijen deze week nog eens met hun deelname aan de UNFCCC klimaatconferentie in Katowice.

 

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws