like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Zonnescherm of screen op maat? De verschillen op een rij

Van: op 27 augustus 2020

EG Photography

 

In de zomer kunnen de temperaturen hoog op lopen. Wil jij je woning en terras tijdens deze warme dagen koel houden? Dan is het tijd voor zonwering! Kies de zonwering die het beste past in jouw situatie. Zo hebben zonneschermen en screens andere eigenschappen en voordelen. Lees snel welk type geschikt is voor jouw situatie. 

Schaduwrijk terras met een zonnescherm

Zit jij in de zomer graag buiten in de schaduw op je terras? Dan zijn zonneschermen de perfecte oplossing voor jou. Deze populaire zonwering zorgt ervoor dat je tijdens de warme zomerdagen buiten op je terras kunt zitten zonder oververhit te raken. Het zonweringsdoek blokkeert tussen de 90% en 99% van de UV-stralen, afhankelijk van de kleur van het doek. Door de uitval van het scherm krijgt de zon ook geen kans om naar binnen te schijnen. Hierdoor blijft je woning lekker koel. Let er alleen wel op dat een zonnescherm wind gevoelig is. Bij een flinke wind is het daarom niet aan te raden om het scherm uit te doen. Een screen is dan een beter alternatief. 

Vraag Offerte aan

Een groot voordeel van zonneschermen is dat je ze zelf helemaal naar jouw wens kunt samenstellen. Doordat ze volledig op maat gemaakt worden bepaal je zelf de afmetingen, systeemkleur, kleur van het doek en type bediening. Zo past jouw nieuwe zonnescherm perfect bij je terras en gevel. 

Screens op maat

Met screens op maat bescherm je jouw interieur tegen de zon en warmte. Screens zijn een verticale zonwering die het gehele raam afdekken, hierdoor reflecteren ze tot wel 90% van het zonlicht en heb je geen last van vervelende lichtkieren. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de temperatuur in huis aangenaam blijft en beschermen je gordijnen en meubels tegen verkleuring. Het voordeel van screens is dat ze weinig ruimte in beslag nemen, privacy bieden, zonder dat je compleet afgesloten zit en bestand zijn tegen regen en wind. Hierdoor kun je gerust je screens naar beneden laten bij een stevig zomerwindje zonder dat de zon naar binnen schijnt. 

Advies van een specialist

Er zijn naast zonneschermen en screens nog veel meer verschillende soorten zonwering. Iedere situatie vraagt om een andere oplossing. Ben je benieuwd voor welk type zonwering jij het beste kunt gaan? Vraag advies van een zonweringspecialist. Zo weet je zeker dat je de zonwering aanschaft die het beste past in jouw situatie. 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws