like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Fokken van ernstig misvormde Bulldogs moet stoppen

Van: op 8 januari 2019

toad bulls
Toad Bulls zijn Bulldogs met het uiterlijk van een pad. Deze honden worden bewust zo breed mogelijk gefokt, met korte, naar buiten staande poten, een holle rug en een platte, brede snuit. Dier&Recht pleit voor een verbod op het fokken van de ernstig misvormde honden.

Fokkers en eigenaren van deze honden houden geen rekening met de schadelijke gevolgen van het extreme uiterlijk. De kromme poten met korte dikke spieren en de onnatuurlijke lage en brede bouw veroorzaken tal van pijnlijke aandoeningen aan gewrichten en rug. De honden hebben al snel last van ademnood omdat de korte snuit de luchtwegen belemmert. Door de pijnlijke gewrichtsaandoeningen en de chronische ademnood bewegen de dieren zo weinig mogelijk. Het leven is voor deze honden een lijdensweg.

Fokken in strijd met de wet

Sinds 1 juli 2014 is het volgens artikel 3.4 Besluit houders van dieren verboden om gezelschapsdieren te fokken met uiterlijke kenmerken die schadelijk zijn voor het dier. Het fokken van Toad Bulls is een evidente overtreding van deze wet.

Dierenmishandeling

Hans Baaij, directeur Dier&Recht: “Het is ziek dat mensen dit soort mismaakte, ongelukkige honden willen fokken of bezitten. Wat ons betreft mogen zowel fokkers als kopers bestraft worden voor ernstige dierenmishandeling.”

De actie tegen het fokken van de Toad Bull is onderdeel van een doorlopende campagne van Dier&Recht tegen het fokken van gezelschapsdieren met schadelijke uiterlijke kenmerken.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!