like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Alle peilingen op een rij voor de tweede kamerverkiezingen 2017

Van: op 2 maart 2017

Voor wie op elk moment een overzicht wil hebben van de stand van de peilingen voor de verschillende partijen en van alle peilers tijdens de aanloop naar de tweede kamerverkiezingen 2017 zetten we hier de belangrijkste polls en peilresultaten op een rij.

 

peilingwijzerDe Peilingwijzer geeft een overzicht van het gemiddelde van alle peilingen.
 

stemming2017

Stemming 2017 houdt op Twitter bij hoe vaak een partij wordt genoemd. Bij de parlementsverkiezingen van 2012 bleek er een sterk verband te zijn tussen hoe vaak een politieke partij genoemd wordt op Twitter en hoe deze partij het doet in de peilingen.

 

Frontbencher vergelijkt overzichtelijk vijf peilingen. Verzameld zijn de peilingen van de onderzoekbureaus Ipsos, TNS Nipo, I&O Research, EenVandaag en Maurice de Hond. De partijen worden geordend op basis van de uitslag van de laatst gepubliceerde peiling.alle peilingen

Allepeilingen.nl vergelijkt de politieke peilingen van zeven bronnen, verzameld in een overzicht. Je kunt ook direct naar de afzonderlijke overzichten van de individuele peilers, en er is een lange historie zichtbaar:

Kantar Public, peil.nl van Maurice de Hond, de politieke barometer van Ipsos Synovate, I&O Research, de Stemming van Een Vandaag, LISS panel en NOS Peilingwijzer.

 

Peiling 2017 geeft geen informatie over wie er achter zit of hoe de prognoses zijn samengesteld.

 

Kijk hier voor een overzicht van alle kieswijzers.

 

Lees meer over: , ,

Meer artikelen uit de categorie: Inzicht