like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Alle peilingen op een rij voor de tweede kamerverkiezingen 2021

Van: op 15 september 2020

Voor wie op elk moment een overzicht wil hebben van de stand van de peilingen voor de verschillende partijen en van alle peilers tijdens de aanloop naar de tweede kamerverkiezingen 2021 zetten we hier de belangrijkste polls en peilresultaten op een rij.

Aan de bekende verkiezingsthema's zijn er de laatste maanden twee nadrukkelijk toegevoegd: de coronapandemie en het racismedebat. Maar hoe zullen die van invloed zijn op het stemgedrag? Duurzaamnieuws vroeg lezers daarom om mee te doen aan een onderzoek naar het belang van afzonderlijke thema's. Welke thema's bepalen jouw stem? In dit artikel vind je de uitslag van het onderzoek naar de belangrijkste verkiezingsthema's.

Bullguard Internet Security, free 60 days Trial

Coalitie onder water

Ondertussen houden we de peilingen nauw in de gaten. Het is even stil geweest tijdens de vakantie, maar nu komen nieuwe uitslagen binnen. Wat blijkt: de coalitie staat (15 september) onder water. Het gemiddelde van de 3 peilingen is nu (2 september) 74 zetels voor de coalitie. Dat zijn er 2 tekort voor een meerderheid.

Het nieuws focust vooral op de blijvend sterke positie van de VVD en het relatief hoge vertrouwen van het publiek in het kabinet. Maar wie objectief kijkt  naar de effectiviteit en de consistentie van de maatregelen en de soms gebrekkige uitvoering daarvan, ziet een ander beeld. Retoriek lijkt te werken.

 

peilingwijzer


De Peilingwijzer geeft een overzicht van het gemiddelde van alle peilingen.


Frontbencher vergelijkt overzichtelijk vijf peilingen. Verzameld zijn de peilingen van de onderzoekbureaus Ipsos, TNS Nipo, I&O Research, EenVandaag en Maurice de Hond. De partijen worden geordend op basis van de uitslag van de laatst gepubliceerde peiling.

alle peilingen

Allepeilingen.nl vergelijkt de politieke peilingen van zeven bronnen, verzameld in een overzicht. Je kunt ook direct naar de afzonderlijke overzichten van de individuele peilers, en er is een lange historie zichtbaar:

Kantar Public, peil.nl van Maurice de Hond, de politieke barometer van Ipsos Synovate, I&O Research, de Stemming van Een Vandaag, LISS panel en NOS Peilingwijzer.


Kijk hier voor een overzicht van alle kieswijzers.

 

Lees meer over: , , ,

Meer artikelen uit de categorie: Inzicht

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws