like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Autoslot-app breekt markt voor particulier autodelen open

Van: op 12 oktober 2017

mywheels autodelen

Na een succesvolle pilot gaat autodeelplatform MyWheels zijn dienst MyWheels Open landelijk uitrollen. Autobezitters kunnen voor 29 euro per maand hun auto uitrusten met een systeem waardoor de auto eenvoudig te openen is met een smartphone. Fysieke overdracht van de autosleutel is niet meer nodig en afrekening van de rit vindt digitaal plaats.

 

Overdracht van autosleutel tijdsintensief

Het autodeelplatform MyWheels wil met de landelijke uitrol van MyWheels Open het autodelen voor particulieren eenvoudiger maken. Een veelgehoorde klacht bij autodelen is namelijk dat de fysieke overdracht van de autosleutel te complex en tijdsintensief is. Deze barrière wordt met dit systeem weggenomen. Directeur Karina Tiekstra: “Veel van onze gebruikers willen vaker hun auto kunnen delen. Tijdens werk of vakantie is de persoonlijke sleuteloverdracht echter al snel te ingewikkeld. Met MyWheels Open hebben we hier nu een oplossing voor. Na installatie is enkel een smartphone nog nodig”.

 

Fysieke tussenkomst van verhuurder niet meer nodig

MyWheels levert met MyWheels Open een dienst dat particuliere auto’s direct beschikbaar maakt voor verhuur, zonder fysieke tussenkomst van een verhuurder.  Na een succesvolle pilot eerder dit jaar wordt vanaf vandaag de dienst landelijk aangeboden. Voor een vast bedrag per maand (€ 29,-) wordt een boordcomputer in de auto gebouwd. De auto kan via de smartphone gereserveerd, geopend en afgerekend worden. Inschrijven voor MyWheels Open kan via de website (open.mywheels.nl).

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws