like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Complete productielijn Solland Solar ter veiling aangeboden

Van: op 17 september 2015

troostwijk2Een complete productielijn voor het fabriceren van zonnepanelen, afkomstig van het inmiddels failliete Solland Solar, wordt geveild. Het Limburgse bedrijf dat zich ontwikkelde tot de grootste Nederlandse producent van zonnecellen ging in augustus dit jaar failliet waardoor rond de zeventig medewerkers hun baan hebben verloren. Op 25 september is er een speciale kijkdag voor de geïnteresseerden. Die moeten wel over het nodige kapitaal beschikken om deze zeer geavanceerde productielijn te kunnen kopen.

Martijn van Schie, accountmanager bij Troostwijk: "Het faillissement van Solland Solar is er één met veel impact. Limburg heeft het zwaar en dan zijn juist partijen als Solland Solar parels die je moet koesteren. Het bedrijf heeft zelfs ooit de Koning Willem I Prijs gewonnen. Deze prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan ondernemingen die zich hebben onderscheiden op het gebied van innovatie en daadkracht. Ondanks de winst van deze prijs is deze firma wel failliet gegaan." Hij vervolgt "Nu gaan we deze complete productielijn ("Baccini" Printline bestaande uit 3 printers en 3 drogers)  verkopen. Wij denken dat er vooral vanuit het buitenland belangstelling zal zijn zodat uit deze zeer geavanceerde hightech machine in combinatie met lagere arbeidskosten, weer snel zonnepanelen kunnen rollen." De betreffende productielijn is overigens afkomstig uit een eerdere fase van het moeizame bestaan van Solland Solar.

Fairphone 3_Staring lady

troostwijk1Kijken en bieden
Biedingen kunnen na registratie online worden uitgebracht. De kijkdag is op vrijdag 25 september tussen 10:00 en 16:00 uur aan de Heiweg 14, 6161 DA in Geleen. De veiling sluit op 30 september vanaf 14.00 uur.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Reacties: (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ron schreef:

    Wat wordt gesuggereerd met “deze zeer geavanceerde hightech machine in combinatie met lagere arbeidskosten”? Het zit ‘m niet in de arbeidskosten, neem dat maar van mij aan.