like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Grootste drijvend zonnepark in Lingewaard

Van: op 17 september 2015

Lingewaard Energie gaat het eerste grote drijvende zonnepark in Nederland realiseren. Hiermee zal duurzame energie worden opgewekt voor 350 huishoudens in de gemeente Lingewaard in Oost-Gelderland. Internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau Royal HaskoningDHV begeleidt Lingewaard Energie bij de aanbesteding, vergunning en contractfase.Het tuinbouwgebied Bergerden, gelegen in het hart van de gemeente Lingewaard, biedt een unieke mogelijkheid voor de opwekking van zonne-energie. Het circa 3,5 hectare groot gietwaterbassin, dat de centrale voorziening van gietwater voor alle tuinders in het gebied verzorgt, biedt ruimte voor drijvende zonnepanelen. In een samenwerkingsverband tussen tuinders en burgers is door Coöperatie Lingewaard Energie een op het gietwaterbassin drijvend zonnepark ontwikkeld, waarmee duurzame elektriciteit kan worden opgewekt voor inwoners van Lingewaard in het gebied rondom het bassin. In de eerste fase worden 1.520 zonnepanelen geïnstalleerd.

Drijvende zonnepanelen hebben als voordeel dat zij een hogere opbrengst genereren. Ook hoeven de zonnepanelen bij plaatsing op het water niet te concurreren met andere potentiële bestemmingen. In Nederland zijn inmiddels enkele kleinere systemen gerealiseerd. Drijvend Zonnepark Bergerden moet het eerste grote systeem in Nederland worden.

Zie ook: Drijvend zonnepark levert stroom voor 600 huishoudens

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Gelderland, Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws