like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Elektrische fiets op afbetaling? Een lening is voordeliger

Van: op 21 januari 2020

elektrische fiets e-bike

Met de lente in aantocht krijg je zin om er lekker opuit te trekken. Wat zou een elektrische fiets dan fijn zijn. Je kunt extra lange afstanden afleggen en hebt geen last van tegenwind. Wil je een e-bike aanschaffen, maar heb je niet genoeg geld? Dan kun je kiezen tussen kopen op afbetaling of geld lenen. Wat doe jij?

E-bike steeds populairder

Was de elektrische fiets ooit een vervoermiddel voor senioren, tegenwoordig lijkt iedereen er graag op te rijden. De dagelijkse rit naar school of werk, zware boodschappen halen en lange tochten door het land, het is allemaal een stuk gemakkelijker met deze fiets met trapondersteuning. Je fietst fluitend heuvelopwaarts of tegen de wind in. Geen wonder dat de e-bike tegenwoordig de meest verkochte fiets is. 

Duurder uit met koop op afbetaling

De elektrische fiets is wel een stuk duurder dan de oude vertrouwde stadsfiets. De gemiddelde prijs ligt boven de € 1200, maar je kunt ook een stuk duurder uit zijn als je speciale wensen hebt. Heb je dat geld niet? Als je de fietswinkel binnenstapt voor een elektrische fiets, kan de winkelier je de mogelijkheid bieden om gespreid te betalen. Dat lijkt misschien aantrekkelijk. Maar kopen op afbetaling is (veel) duurder dan geld lenen voor de aanschaf en de voorwaarden zijn vaak minder goed. Met een lening profiteer je van een lagere rente en heb je de mogelijkheid om boetevrij extra af te lossen. 

Keuze voor Persoonlijke Lening

Wanneer je geld leent voor een elektrische fiets op afbetaling, zal je keuze waarschijnlijk vallen op een Persoonlijke Lening. Je kunt daarmee precies het bedrag lenen dat je nodig hebt om de fiets te kopen en krijgt dat in een keer op je rekening gestort. Een groot voordeel is dat alles duidelijk is: je betaalt een vast bedrag per maand aan rente en aflossing en de looptijd staat ook vast. De looptijd kan worden afgestemd op de afschrijvingsduur van je fiets. Nog een voordeel: als je eens over wat meer geld beschikt, mag je gewoon extra aflossen op je Persoonlijk Lening. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Je maandlasten blijven in dat geval hetzelfde, maar je looptijd wordt korter. Je bent dus eerder van je lening af. 

Offerte aanvragen

Ga voor de aanschaf van je elektrische fiets gerust naar de fietsenwinkel, maar klop voor de financiering aan bij een goede kredietverstrekker. Je kunt daar tegenwoordig eenvoudig online een Persoonlijke Lening aanvragen en krijgt dan al snel een offerte op maat. Extra zekerheid heb je omdat een adviseur met je in gesprek gaat over de lening om de voorwaarden en kosten met je te bespreken. Wel zo prettig dat je weet dat je lening verantwoord is en bij je past.

Meer artikelen uit de categorie: Info