like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Elektrische Landrover voor verantwoorde safari

Van: op 30 april 2013

Technologie-bedrijf Emke Engineering uit Huizen ontwikkelde de eLandy, een elektrische Landrover speciaal ontwikkeld voor de safari-markt, om stille en schone gamedrives mogelijk te maken. De verwachting is dat de electrische, op zonne-energie opgeladen landrover, een geheel nieuwe dimensie aan de klassieke safari zal toevoegen. Niet langer een ronkende diesel, maar het geluid van de ‘bush’ staat centraal.Naar verwachting zullen ook veel meer dieren gespot kunnen worden.

elektrische JeepDe auto, die de afgelopen maanden uitgebreid en onder extreme omstandigheden werd getest, heeft volledige off the road capabilities, een range van ca 90 km en een topsnelheid van 60 à 70 km per uur. De prestaties kunnen via GPS worden gemonitord.

Dr. Freek Vonk, de bekende bioloog, die eerder onder meer de TV-serie ‘Freek op Safari’ opnam bij Mukambi Safari Lodge, maakte reeds kennis met de eLandy tijdens de ontwikkeling en zegt er het volgende over: “Ik kan niet wachten om hem zelf in de bush uit te proberen. Wat een gaaf concept!”

Ook het WNF was tijdens de ontwikkeling van de elandy al enthousiast. Guido Broek, directeur marketing WNF: “De eLandy toont aan dat innovaties én duurzaamheid in het Afrikaans toerisme zeer goed samen kunnen gaan. Het WNF juicht dit soort investeringen uiteraard van harte toe."

Vincent Kouwenhoven, de durfinvesteerder achter eVentures en Green Safaris geeft aan dat Emke Engineering (Maarten en Floris Emke) een geweldige technologie hebben ontwikkeld. Een unieke prestatie om een van de zwaarste en meest verbruikende auto’s te veranderen in zo’n duurzaam concept.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Inzicht