like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Investeer mee in duurzaam bamboe basics kledingmerk Nooboo

Van: op 26 juli 2018

nooboo bamboe basics

Met een Kickstarter-campagne wil duurzaam kledingmerk Nooboo uitbreiden en de hele wereld kennis laten maken met hun duurzame bamboe basics. Na een 3-jarige thuisbasis in Indonesië en met de droom om ooit zelf te ondernemen, startte Amar de Winter (33) in 2016 bamboe kledingmerk Nooboo. Hij ruilde zijn fulltime job in voor een geheel nieuwe uitdaging. Hij ging aan de slag met bamboe en ontwikkelde een mooi, comfortabel en vooral duurzaam kledingmerk.

Bamboe kleding wordt steeds populairder. En terecht, vinden Amar en business partner Thomas Katz: “Niet alleen bespaar je de natuur veel ellende en is het een duurzaam product, maar bamboe heeft ook vele voordelen ten opzichte van traditionele stoffen zoals katoen.

Bamboe werkt namelijk zowel isolerend als verkoelend, het beschikt over antibacteriële eigenschappen waardoor de kans op vervelende geurtjes sterk vermindert, het is in staat om meer vocht op te nemen én het ademt beter dan bijvoorbeeld katoen.“

Nooboo werkt alleen met natuurlijke materialen. Zo wordt er geen spandex gebruikt, dit is een synthetisch rubber. Nooboo shirts zijn gemaakt van een combinatie van bamboe en organic cotton. Hierdoor zijn ze extra stevig en gaan ze lang mee.

 

Collectie

Nooboo beschikt over een groot assortiment stijlvolle t-shirts – voor hem en voor haar. Ze zijn beschikbaar met een v-neck of ronde hals, in diverse kleuren en gemaakt van een combinatie van bamboe en biokatoen. Dit zorgt ervoor dat de shirts extra stevig zijn en veel langer meegaan. Ze zijn niet alleen fashionable, maar dankzij de vele voordelen van bamboe ook uitermate goed geschikt om in te sporten. Vanaf dit seizoen zijn ook de verkoop van t-shirts en singlets voor dames gestart.

 

Prints with a purpose

Naast de bamboe basics, vind je in de collectie ook de Prints with Purpose shirts. Shirts met een boodschap waarmee zij iedere keer weer een andere goed doel steunen. Een voorbeeld hiervan zijn de Plastic Soup shirts voor de Plastic Soup Foundation.

 

Kickstarter-campagne

Om ervoor te zorgen dat Nooboo kan uitbouwen met een volledige herencollectie bamboe basics, doen ze nu mee aan een Kickstarter-campagne. Op deze manier hopen ze steun te krijgen vanuit consumenten en daarmee de wereld kennis te laten maken met Nooboo. Op de kickstarter-pagina van Nooboo bieden zij kortingen van 30-40% aan op de shirts en steun je op die manier de campagne.

Ondertussen zijn ze alweer druk bezig met een ondergoedcollectie, bestaande uit sokken en boxershorts met activated bamboe charcoal, én produceren ze als eerste merk ter wereld een 100% bamboe sweater. 
Nooboo werkt uitsluitend met transparante leveranciers en met hoogwaardige en duurzame bamboestoffen. Wil je Nooboo’s Kickstarter-campagne steunen? Bekijk hier de Nooboo Kickstarter pagina.

 

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws