like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Jong en oud samen in campagne Kies voor Klimaat

Van: op 18 februari 2021

kies voor klimaat

De Jonge Klimaatbeweging en Grootouders voor het Klimaat zijn de campagne ‘Kies voor Klimaat’ gestart. Daarin trekken jong en oud samen op voor een leefbare wereld. Aniek Moonen, bestuurslid Jonge Klimaatbeweging: “We zijn absoluut niet op koers om de klimaatdoelen in 2030 te halen. Dit leidt tot veel zorgen over de toekomst. Zowel bij de jongeren, als bij de grootouders over de toekomst van hun kleinkinderen. Nu slaan deze generaties de handen ineen en roepen we iedereen op: Kies voor Klimaat op 17 maart."

Er zijn veel thema’s die aandacht verdienen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Toch is er één probleem van een andere orde waar we niet langer omheen kunnen draaien en waarvoor jong en oud de handen ineen moeten slaan. Voor tweederde van de kiezers is het klimaatstandpunt van hun partij voor hun keuze (zeer) belangrijk, blijkt uit onderzoek van I&O Research. Maar hoe kunnen kiezers hier naar handelen?

groenopladen generic keuzehulp

Hans van Dijk, Grootouders voor het Klimaat: “De corona-crisis is natuurlijk een urgent onderwerp, waar veel aandacht naartoe zal gaan komende verkiezingen. Om te voorkomen dat de klimaatcrisis - een crisis van de buitencategorie - niet de aandacht krijgt die hij nodig heeft, laten wij alle stemmers zien wat er te kiezen valt op het gebied van klimaat.”

Op de kiesvoorklimaatwebsite zal de kiezer op verschillende manieren geïnformeerd worden over de keuze. De Klimaatkandidaten van de Jonge Klimaatbeweging en het 10 puntenplan van de Grootouders voor het Klimaat vormen daarbij de gezichtsbepalende elementen. Daaraan verbonden voeren jong en oud, gezamenlijk campagne om zo de kiezer duidelijk te maken wat de klimaat- en duurzaamheidsplannen van de verschillende partijen zijn. Belangrijk hierbij is dat het klimaat niet rechts of links is. Hans van Dijk, Grootouders voor het Klimaat: “Het is een duidelijke keuze dat de ouderen en jongeren hierin samen optrekken. De Grootouders zetten zich immers in voor het leefbaar houden van de aarde voor de volgende generaties.”

Het eerste evenement dat in het teken stond van Kies voor Klimaat was het Klimaatkandidatendebat van de Jonge Klimaatbeweging op 10 februari. In dit debat gingen negen politici met elkaar in discussie over allerlei klimaat- en duurzaamheidsvraagstukken. Daarnaast heeft Grootouders voor het Klimaat een 10-puntenplan opgesteld, waar precies in staat wat de politiek de komende jaren kan doen om de doelen van Parijs te halen. Dit 10-puntenplan is naar de partijen van de Klimaatkandidaten gestuurd en er worden debatten over georganiseerd, beginnend met een webinar op 16 februari met Henri Bontenbal, Klimaatkandidaat van de Jonge Klimaatbeweging.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws