
Een select gezelschap van museumdirecteuren en journalisten zal de verrassende kijk van de culinaire werkplaats op het dinner plate of the future daadwerkelijk ervaren. Daarvoor verzorgt Eric Meursing de speciaal voor deze gelegenheid gecreëerde eetinspiratie New Luxuries. Deze uit vijf gangen bestaande eetinspiratie geeft een aanzet tot een mogelijk perspectief op de nieuwe overdaad en het bord van de toekomst. Op het menu krijgen water, stenen, parels, transparantie en essentie een prominente plaats. Van 17 januari tot en met 2 maart is deze eetinspiratie in een aangepaste vorm te ervaren in het restaurantgedeelte van de culinaire werkplaats.
Eetavontuur met groenten, fruit en granen
De culinaire werkplaats laat mensen nadenken over het bord van de toekomst, waarop volgens Marjolein Wintjes en Eric Meursing steeds minder plek is voor vis en vlees. Zij zien ruimte op het bord ontstaan voor een nieuw eetavontuur met groenten, fruit en bijzondere granen.
De culinaire werkplaats is een ontwerpstudio voor eigentijdse, duurzame eetconcepten en eetinspiraties die zich afspelen op het snijvlak van eten, kunst en design. De studio is een initiatief van Marjolein Wintjes (food conceptualist, onderzoeker) en Eric Meursing (3d ontwerper, chef).
Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief. Meld je hier aan.
( Je kunt ons ook steunen door lid te worden of te doneren )

