• Service
  • Over ons
  • Vacatures
    • Vacatures via Greenjobs.nl
    • Vacatures via Duurzame Vacaturebank
  • Contact
  • Ledeninfo
Duurzaamnieuws
  • Home
  • Nieuws
  • Inzicht
  • Opinie
  • Klimaat
  • Voor de Toekomst
  • Economie
  • Boeken
  • Kantelpunten
  • Auteurs
    • Peter van Vliet
    • Jac Nijssen
    • Han Blok
    • Jan Torringa
    • Huib Stam
    • Gastauteurs
  • Zoek
  • Menu Menu

Nederlandse eetconcepten in Museum van de Toekomst in Moskou

8 januari 2014|doorredactie|invegetarisch, voeding

future foodHet Amsterdams ontwerpersduo Marjolein Wintjes en Eric Meursing is uitgenodigd door het Moscow Design Museum voor een presentatie van hun futuristisch en voornamelijk vegetarische eetconcepten. De lezing en eetervaring van de culinaire werkplaats maken deel uit van het activiteiten programma van de tentoonstelling New Luxuries, less + more in an era of austerity, gehouden in het kader van het Nederland-Ruslandjaar. New Luxuries is een samenwerking tussen het Moscow Design Museum en het Nederlandse designlabel Droog. In de tentoonstelling wordt een toekomstige definitie van luxe geschetst, wanneer natuurlijke hulpbronnen schaars worden. Dit thema past uitstekend bij het gedachtegoed en het werk van de culinaire werkplaats.

Een select gezelschap van museumdirecteuren en journalisten zal de verrassende kijk van de culinaire werkplaats op het dinner plate of the future daadwerkelijk ervaren. Daarvoor verzorgt Eric Meursing de speciaal voor deze gelegenheid gecreëerde eetinspiratie New Luxuries. Deze uit vijf gangen bestaande eetinspiratie geeft een aanzet tot een mogelijk perspectief op de nieuwe overdaad en het bord van de toekomst. Op het menu krijgen water, stenen, parels, transparantie en essentie een prominente plaats. Van 17 januari tot en met 2 maart is deze eetinspiratie in een aangepaste vorm te ervaren in het restaurantgedeelte van de culinaire werkplaats.

Eetavontuur met groenten, fruit en granen

De culinaire werkplaats laat mensen nadenken over het bord van de toekomst, waarop volgens Marjolein Wintjes en Eric Meursing steeds minder plek is voor vis en vlees. Zij zien ruimte op het bord ontstaan voor een nieuw eetavontuur met groenten, fruit en bijzondere granen.

De culinaire werkplaats is een ontwerpstudio voor eigentijdse, duurzame eetconcepten en eetinspiraties die zich afspelen op het snijvlak van eten, kunst en design. De studio is een initiatief van Marjolein Wintjes (food conceptualist, onderzoeker) en Eric Meursing (3d ontwerper, chef).

duurzaam nieuws en duurzame informatie op mastodon
  • Link naar Facebook
  • Link naar LinkedIn
  • Link naar Mail

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief. Meld je hier aan.

( Je kunt ons ook steunen door lid te worden of te doneren )

Nieuws

  • boeren met de natuur
    Minder fossiel en meer natuur: help de boer naar boerenlandbouw11 juli 2025 - 09:18
  • vlinders op vlinderstruik
    We gaan weer tuinvlinders tellen11 juli 2025 - 09:01
  • smeltende gletsjers
    Wat opwarming met ons en met de planeet doet: Frontiers rapport10 juli 2025 - 09:21
  • De toekomst voor duurzaamheid en klimaat
    Eredoctoraat Open Universiteit voor klimaatexpert Tim van Hattum8 juli 2025 - 10:26
  • elektrisch laden
    Stroomverbruik stijgt, stekkerauto’s verbruiken al meer dan de trein7 juli 2025 - 09:58

Inzicht

  • big agro
    Hoe de agro-lobby gezonde landbouw de grond in boort23 juni 2025 - 11:10
  • duur
    Het leven is te duur, maak de toekomst gratis17 juni 2025 - 10:20
  • boerin
    Met wie praat de politiek, met de macht of met de boeren?12 juni 2025 - 08:32

Opinie

  • elektriciteitsnet
    Innovatieve bedrijven de dupe van netcongestie: een dubbele verliespost voor Nederland28 april 2025 - 11:26
  • hoogoven
    Gure tijden in staal vragen om slim investeren17 december 2024 - 15:42
  • bosbrand
    We hebben een nieuwe alarmfase: klimaatverhitting23 juli 2024 - 17:17

Duurzaamnieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

elektrischeautolease.nl - elektrische auto leasen


Service

  • Gratis nieuwsbrief
  • Lid worden
  • Doneren
  • Privacy policy
  • Blog
  • Mastodon

Rubrieken

  • Nieuws
  • Inzicht
  • Opinie
  • Info

Onderwerpen

  • Energie
  • Economie
  • Klimaat
  • Voeding
  • Hormoonverstoorders
  • Kantelpunten
  • Corona

Creative Commons-Licentie

CC uitsluitend van toepassing op tekst redactie. Overige content alle rechten voorbehouden aan auteurs / producenten.

Duurzaamnieuws, nieuws over duurzaamheid

is een uitgave van stichting iNSnet.

duurzaam nieuws en duurzame informatie op mastodon
duurzaam nieuws en duurzame informatie op facebook
duurzaam nieuws en duurzame informatie op twitter
duurzaam nieuws en duurzame informatie op rss
Thomas Rau, vreedzaam terroristOok Amsterdam ArenA krijgt zonnedak
Scroll naar bovenzijde

Cookies en privacy

Om de privacy van de gebruikers van Duurzaamnieuws.nl zo goed mogelijk te beschermen plaatsen we geen tracking cookies op de site. Meer over cookies en privacy vind je in ons privacy reglement.

Privacy verklaring
Sluiten