like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Nieuwe plek voor bijen paviljoen Floriade

Van: op 25 augustus 2013

bijen paviljoenZondag 1 september om 13.00 uur worden de Tuinen van Vaeshartelt (bij Maastricht) met daarin het bijen paviljoen officieel geopend. Op 6 ha land is een hoogstamfruitgaard aangelegd met 80 soorten oude fruitrassen, divers lei- en klein fruitgaarden, een groentetuin en een aardbeien- en kruidenbloemenveld. Streven is op een duurzame manier voedsel te produceren om zelfvoorzienend te worden.

Midden in de tuinen staat het herbouwde bijenpaviljoen (afkomstig van de Floriade) dat inmiddels huisvesting biedt aan een 6-tal bijenvolken. Vanaf dit najaar wordt het ingezet om bezoekers en schoolkinderen te informeren over het belang van de bijen.

Bullguard Internet Security, free 60 days Trial

De opening vindt plaats tijdens het Preuve Festival. Dit wordt voor het derde jaar op rij wordt in de Tuinen van Vaeshartelt het Limburg Preuve Festival georganiseerd. Het festival is in drie jaar tijd uitgegroeid tot de grootste streekmarkt van Zuid Limburg. Open van 11 - 18 uur. De toegang is gratis.
Meer informatie: www.limburgpreuvefestival.nl

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws