like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Als storm een superstorm wordt

Van: op 30 oktober 2013

Elk jaar heeft Nederland te maken met stormachtig herfstweer. Hoewel we hier redelijk goed op voorbereid zijn, heeft het altijd gevolgen voor verkeer op de weg en het spoor. Wetenschappers van Kennis voor Klimaat onderzoeken het worst case scenario van een Superstorm in Nederland, zoals Sandy in New York in 2012. In het filmpje 'Superstorm' laten ze zien hoe we ons hierop kunnen voorbereiden.

De kans op een superstorm in Nederland is relatief klein, maar als een superstorm voorkomt, is de schade erg groot en zijn we daar niet goed op voorbereid. Bij een superstorm zijn wegen slecht of niet begaanbaar, valt de elektriciteit uit en kun je niet meer pinnen, internetten of bellen. Het openbare leven valt voor een groot deel stil.

BES LED

In de nieuwste aflevering 'Superstorm' van Kennis voor Klimaat TV laten onderzoekers en beleidsmakers zien hoe zij samenwerken om Nederland veiliger te maken en hoe zij de gevolgen van een superstorm proberen te beperken. Ook toont het filmpje wat je zelf kunt doen bij een superstorm: moet je vluchten of juist het dak op?

Hoe vitale infrastructuur kan blijven functioneren onderzoekt het consortium Infrastructure Networks for Climate Adaptation Hotspots (INCAH) van onderzoeksprogramma Kennis voor Klimaat. Met hun modellen sporen onderzoekers zwakke punten op in de Nederlandse infrastructuur en zoeken zij samen met beleidsmakers naar slimme oplossingen. Een belangrijke stap is het slimmer samenwerken tussen verschillende partijen, zoals bijvoorbeeld de overheden en de netwerkbeheerders.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Inzicht

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws