bosbad bosbadeb

We wonen, leven en werken steeds duurzamer: maar hoe gaan we eigenlijk duurzaam met ons lichaam en onze geest om? We geven een aantal tips!

1. Laat de natuur je een handje helpen

Natuurlijke middelen zoals ginseng of cannabidiol olie kunnen zowel lichaam als geest ontspanning, rust en energie geven. Dit kan ervoor zorgen dat je minder stress ervaart, hierdoor meer energie hebt en duurzamer met jezelf om kunt gaan. De uitwerking van dit soort natuurlijke middelen is voor iedereen anders, kijk dus zelf even wat bij je past. De ene persoon voelt zich energiek met een ginseng supplement, terwijl een ander meer rust en hierdoor energie ervaart met cannabidiol olie.

2. Neem tijd voor jezelf

Neem iedere dag meerdere malen even tijd voor jezelf. Ga ergens rustig zitten en concentreer je op je ademhaling, beoefen yoga, mediteer of ga even lekker wandelen. Er zijn maar genoeg manieren om jezelf even van de wereld af te sluiten en op je innerlijke zijn te concentreren. Wanneer je gedurende de dag voldoende tijd voor jezelf neemt, ben je jezelf beter bewust van hoe je jezelf voelt en kun je waar nodig op tijd stappen ondernemen!

3. Blijf in beweging

Wanneer je actief blijft bewegen stimuleer je lichaam en geeft. Afvalstoffen worden sneller afgedreven, je verbrandt calorieën en geeft jezelf een moment om even geestelijk tot rust te komen. Kijk welke vorm van beweging bij je past: de ene persoon houdt van fietsen, terwijl de ander liever in het zwembad duikt, of even gaat wandelen. Beweging is hoe dan ook goed voor lichaam en geest, en zorgt ervoor dat je jezelf zowel fysiek als mentaal beter, opgewekter en energieker voelt!

4. Let op je dieet

Hoewel we allemaal wel eens zin hebben in een ongezonde, vette hap, is het belangrijk om hier geen dagelijkse kost van te maken. Probeer zo afwisselend mogelijk te eten en zorg dat je voldoende belangrijke vitaminen en mineralen binnen krijgt. Ze zeggen wel eens dat je bent wat je eet, dus houdt dat bij iedere maaltijd in je achterhoofd! 

5. Verwen jezelf regelmatig

Er is niets zo belangrijk dan jezelf af en toe even te verwennen. Een dagje in het spa, gezellig uit eten met vrienden, een weekendje in de natuur. Het is een manier om jezelf wat extra liefde te geven en even helemaal te ontspannen - en dit betaalt zich op de lange termijn gegarandeerd af! 

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws