nemo studio

Energy Junkies: afkicken voor een leefbare planeet

Onze verslaving aan energie, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, maar ook de mogelijke oplossingen die er zijn voor de toekomst staan centraal in de nieuwe tentoonstelling van NEMO voor volwassenen.
ontbossing voor biomassa

Nederland importeert voor miljarden aan milieuschade

Hoewel de milieu schade in eigen land in de komende jaren door het klimaatbeleid beperkt zal stijgen of bij het volgen van ‘Fitfor55’-beleid zelfs daalt, ‘importeert’ Nederland juist meer schade uit landen die minder milieuvriendelijk produceren.
zoop als bestuursvorm

Zo organiseer je als een Zoöp en geef je de natuur recht

Zoöps zijn organisaties die samenwerken met ander dan menselijk leven om ecologische regeneratie te bevorderen. De juridische structuur voor het Zoöp-model is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het gerenommeerde Nederlandse advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek.
lightyear op mywheels

Lightyear zonne-auto’s beschikbaar voor autodelen

Lightyear One is het eerste model van Lightyear, en komt in beperkte oplage op de markt. Door de Lightyear One toe te voegen aan het MyWheels autodeelplatform, wordt deze innovatieve auto toegankelijk voor een breder publiek.
amslod fietsen

Tips om minder vaak de auto te pakken

Maak gebruik van de volgende tips om minder vaak de auto te pakken en bespaar maandelijks op je benzinekosten en draag je steentje bij aan het milieu.
zonnepanelen dak

Duurzaamheid in Nederland en Europa

Er wordt in Nederland wel ontzettend veel gesproken over verduurzaming. Daarbij zijn er reeds verschillende initiatieven die zich hierop richten.
festival

Festivals kunnen weer, hoe duurzaam zijn ze geworden?

Een duurzaam festival, een paar jaar geleden was het nog een uitzondering. Door corona heeft de hele fysieke festivalwereld een gedwongen winterslaap gehouden. Dit seizoen zijn ze echter volop terug, en duurzamer dan ooit.
Creative Commons-Licentie CC uitsluitend van toepassing op tekst redactie. Overige content alle rechten voorbehouden aan auteurs / producenten.