rethink protein

Woensdag 3 maart worden de 30 teams bekendgemaakt die hun plannen om 9 miljard mensen van alternatieve eiwitten te voorzien, mogen uitwerken. Deze teams zijn de semifinalisten in de ReThink Protein Challenge2, uitgeschreven door de WUR.

Dit online event wordt gepresenteerd door Pierre Verbakel. Als gast in de studio ontvangt Pierre Senior Scientist Protein Technology at WUR, Laurice Pouvreau. Het programma bestaat uit presentaties, gesprekken en reflectie op de ingestuurde ideeën.

groenopladen generic keuzehulp

Protein Shift Series met Unilever en DSM

Apart onderdeel van het programma is de Proteine Shift Series. In dit onderdeel komen experts uit het bedrijfsleven aan het woord. Er wordt dieper ingegaan op de materie rond de eiwittransitie en de benodigde innovaties om tot de transitie te komen.

Pierre Verbakel en Laurice Pouvreau zoomen tijdens dit onderdeel in op de trends en uitdagingen binnen de eiwittransitie. Waar is de voedselindustrie naar op zoek? Welke alternatieven voor dierlijke proteïne worden verkend? Hoe ziet ons bord eten er volgend de industrie in de toekomst uit? Uitdagingen en afwegingen die van grote invloed zijn op de eiwittransitie.

Wat is de visie van grote partijen als Unilever en DSM wanneer het gaat om de eerdergenoemde uitdagingen rond eiwittransitie en hoe verhoudt zich dit tot de plannen en ideeën van de studenten? Unilever R&D Director Alejandro Amezquita en DSM Project Director Wim Hilbrands gaan in op deze vragen.

ReThink Protein Challenge’2

In de ReThink Protein Challenge worden studenten van over de hele wereld uitgedaagd om een ​​zakelijk idee of prototype te bedenken dat helpt om 9 miljard mensen van voldoende eiwitten te voorzien op een manier die gezond, betaalbaar en duurzaam is voor onze planeet.

Studententeams moeten een bedrijfsidee of prototype indienen dat een innovatieve benadering biedt om aan de menselijke eiwitbehoeften te voldoen, gerelateerd aan een of meer van de volgende thema's:

  • Nieuwe eiwitbronnen;
  • Nieuw eiwitrijk voedsel;
  • Verwerkingsefficiëntie (incl. conversie);
  • Diensten of (sociale) interventies die de eiwitrevolutie versnellen.

 

De ‘Top 30 Announcement’ is 3 maart vanaf 15.00 uur te zien via;

https://event.webinarjam.com/register/96/voxnpf16

De challenge is dagelijks te volgen via;

www.rethinkprotein.nl

Linkedin https://www.linkedin.com/company/wur-student-challenges/

Instagram https://www.instagram.com/wurstudentchallenges/ tag @wurstudentchallenges

Facebook https://www.facebook.com/wurstudentchallenges  tag @wurstudentchallenges

Twitter https://twitter.com/WURchallenges tag @WURchallenges

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws