like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Het duurzaam drukken van visitekaartjes

Van: op 30 maart 2017

In onze moderne tijd zijn visitekaartjes nog steeds ontzettend belangrijk. Je kunt een onuitwisbare indruk op mensen maken met je bedrijf of idee. Wanneer ze echter geen tastbare herinnering hebben waarop je contactgegevens staan, heb je daar vrij weinig aan. Dat is dan ook de reden dat elk zichzelf respecterend bedrijf of freelancer over visitekaartjes beschikt. Een ander belangrijk thema in onze maatschappij is het milieu. Waar we vroeger vooral aan ons eigen belang dachten, beseffen steeds meer mensen dat de aarde ook voor ons nageslacht nog bewoonbaar moet zijn. Kunnen we deze twee aspecten combineren? Zeker wel! Steeds meer aanbieders zoals Reclameland bieden je namelijk de mogelijkheid om duurzame visitekaartjes op verschillende manieren te laten drukken!

 

Visitekaartjes op recyclingpapier

Heb je wel eens gehoord van recyclingpapier? Dat is papier waar dat volledig is gemaakt van oud papier. Er is dus niet opnieuw een boom gesneuveld om dit papier te maken. Oud papier wordt namelijk steeds vaker gerecycled en van dit recyclingpapier kun je weer talloze dingen maken. Door op deze duurzame wijze met ons papier om te gaan, zijn we veel verantwoorder bezig ten opzichte van het milieu. Dat is wellicht ook de reden dat bedrijven als Reclameland jou de mogelijkheid bieden om je visitekaartjes te laten drukken op dit recyclingpapier. Je beschikt op die wijze over duurzame visitekaartjes en natuurlijk mag je daar best trots op zijn!

 

Biotop

Je visitekaartje op recyclingpapier laten drukken is echter niet de enige manier waarop je rekening kunt houden met het milieu als je visitekaartjes wil bestellen. Het bij aanbieders zoals Reclameland namelijk ook mogelijk om je visitekaartje te laten drukken op biotop. Dat is papier wat is vervaardigd uit afvalhout. Daardoor is ook dit zeer verantwoordelijk met het oog op het milieu. Let er wel op dat biotop vaak een lichtgele uitstraling heeft. Dat komt omdat er bij de vervaardiging van het papier geen witmakers worden gebruikt. Wanneer je dus geen lichtgele kleur wil op je visitekaartje is het verstandig om voor de eerste optie te kiezen je kaartjes te laten drukken op recyclingpapier.

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!