moestuinieren

Mensen die altijd al groenten hebben willen verbouwen, hoeven geen grote tuin te hebben om hun dromen te realiseren. De meeste planten groeien namelijk goed in bakken en potten. Moestuinieren in pot stelt mensen in staat om overal de heerlijke groenten te kweken. Zo kan iedereen genieten van de versheid en de smaak van zelfgekweekte groenten.

Dit zijn vier groenten die zeer goed in potten groeien:

1 Tomaten

Tomaten zijn zeer productief in potten. Zet deze planten in grote potten en ondersteun ze met een stok of raamwerk. Het beste plaats je ze op het zuiden, zodat ze lekker veel warmte krijgen.

2 Sperziebonen

Sperziebonen doen het verrassend goed in potten en zijn gemakkelijk te kweken. Voor stambonen heb je geen stok of hekwerk nodig omdat deze niet zo lang worden. Stokbonen ondersteun je het beste met een stok of rooster. Je hebt een pot nodig die minstens 30 centimeter diep is en een zonnige plek om de bak te plaatsen. Als je een voldoende grote pot gebruikt, kun je tegelijkertijd ook boerenkool, bonenkruid of selderij kweken. Om groenten te kwaken kun je een elho plantenpot kopen.

3 Sla

Sla groeit snel, waardoor je meerdere keren kunt oogsten gedurende het groeiseizoen. Om sla in een pot te laten groeien, heb je een plantenbak nodig die ongeveer 15 centimeter diep is. Je kunt één krop sla in een kleinere pot telen, maar je kunt ook meerdere slaplantjes telen in een grotere bak. In dat laatste geval moet je minstens 10 centimeter ruimte tussen elke slaplant laten. Zorg ervoor dat het water goed weg kan en geef regelmatig water zodat de grond altijd vochtig is.

4 Paprika's en pepers

Paprika's en pepers zijn uitstekende kandidaten voor de teelt in potten en bakken. Om te kunnen overleven moeten ze op een zonnige plek worden gezet en voorzien worden van de juiste grond en meststoffen. Ze hebben een grote pot nodig, minstens 30 centimeter diep. 

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws